Bahrainin GP:n lehdistökatsaus: Paineet liikaa Hamiltonille?

Formula ykkösissä tuulen suunta kääntyy nopeasti. Kun kauden avauskilpailun Australian GP:n jälkeen kaudesta ennustettiin Lewis Hamiltonin voittokulkua, vain kolme viikkoa myöhemmin nuori brittikuski joutui maailman lehdistön hampaisiin surkeasti sujuneen Bahrainin osakilpailun jälkeen. Kilpailun voittaja Felipe Massa taas nousi potkuhuhujen keskeltä italialaislehdistön sankariksi.

- Ferrarin sinfonia. Kaksoisvoitto numero 77. Massa voitti, Kimi on MM-kärjessä, urheilulehti Corriere dello Sport hehkutti etusivullaan.

Il Messaggero –sanomalehdessäkin Ferrarin kaksoisvoitto nousi etusivun uutiseksi.

- Tällä hetkellä Ferrarille ei näytä löytyvän vastustajaa. Formula ykkösten saapuessa Eurooppaan saadaan varmistus sille, tuleeko mestaruudesta jäsentenvälinen taisto Massan ja Räikkösen välillä, lehti povaili.

Il Messaggeron arvion mukaan McLarenin ei vaikuta yhtä kilpailukykyiseltä kuin viime kaudella. Sen lisäksi ykköskuskin paineet näyttäisivät olevan liikaa Lewis Hamiltonille, joka teki kohtalokkaan virheen jo lähdössä ja ajoi toisen kierroksen alussa Fernando Alonson perään.

- Näyttää siltä, että Alonson lähdön jälkeen Hamilton ei ole sopeutunut henkisesti kestämään paineita hänelle annetussa johtajan roolissa. Mitenkään muuten ei voi selittää kaikkia niitä virheitä, jotka hän teki Bahrainin GP:n alkuvaiheissa.

Myös torinolainen La Stampa hämmästeli Hamiltonin epävarmoja otteita Bahrainin aavikkoradalla.

- Hamilton vaikutti yhtä hermostuneelta ja hutiloivalta kuin Brasiliassa, missä hän heitti mestaruuden taivaan tuuliin. Eilen häneltä nähtiin sellainen sarja virheitä, jota ei voisi odottaa edes humalaiselta Nakajimalta, lehti vitsaili.

Hamiltonin paineensietokyky kyseenalaistettiin myös milanolaisen Il Giornalen sivuilla.

- McLarenilla on syytä huoleen. Heidän suojattinsa on mennyt täysin lukkoon henkisesti. Britti törmäsi ilman syytä Alonso-parkaan ja sen lisäksi näytteli käsimerkkejä jokaisen ohituksen jälkeen. Selville ei käynyt, valittiko Hamilton jostakin vai puhuiko hän vain itselleen.

Il Giornale antoi Felipe Massalle kilpailusta arvosanaksi täyden kympin. Samalla lehti kuitenkin epäili Ferrarin halunneen tällä kertaa lahjoittaa voiton Massalle tämän itseluottamuksen pönkittämiseksi. Lehden mukaan Massan autolle mitatut huippunopeudet olivat kilpailussa 2 km/t korkeammat kuin Räikkösellä, ja myös varikkotaktiikan tarkoituksena oli turvata brasilialaiskuskin voitto.

- Ensimmäistä kertaa varikkopysähdysten järjestys suojasi Massan Räikkösen painostukselta ja tietyt tekniset yksityiskohdat eivät jätä mitään arvailujen varaan, Il Giornale kirjoitti.

Edes Massan vakuuttava esitys ei saanut milanolaislehteä uskomaan brasilialaisen mestaruusmahdollisuuksiin.

- Räikkösen kypsyys, varma ajo kakkoseksi ja MM-pistejohto kolmen osakilpailun jälkeen ei jätä epäilyksen häivää tallille eikä vastustajillekaan siitä, kumpi kuljettajista on vahvempi ehdokas vuoden 2008 maailmanmestariksi, lehti arvioi.

”Mosleyn pakko erota”

Brittilehdistö ei sentään vielä hyökännyt arvostelemaan kultapoikaansa Hamiltonia.

- Lewis Hamiltonin mestaruushaaveet saivat suuren iskun eilen, kun hän jäi 13:nneksi Bahrainin GP.ssä tehtyään kaksi pahaa virhettä Ferrari-tallin hallitseman kilpailun alkuvaiheessa. Britti kuvaili päivää katastrofiksi, totesi The Guardian.

Arvovaltainen The Times suuntasi huomionsa seksiskandaaliin, joka on ryvettänyt Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Max Mosleyn maineen. The Timesin mielestä Mosleylle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin erota virastaan.

- Olisi vähättelyä sanoa, että skandaali jätti varjoonsa Ferrarin Felipe Massan voittaman Bahrainin GP:n. Tarvittiin 22 V8-moottorin ääni viemään edes hetkeksi huomio pois jupakalta, joka on ravistellut lajia ja vahingoittanut sitä yhtä lailla.

Saksalainen Bild oli innoissaan siitä, että BMW-talli nousi valmistajien MM-sarjan kärkeen.

- Vallanvaihto formula ykkösissä? BMW ohitti kierroksella Mercedeksen, Bild otsikoi juttunsa.

BMW on kotoisin olutkaupunki Münchenistä, joten tallin mekaanikkojen juomavalinta herätti pahennusta saksalaislehdessä.

- Juhlimaan baijerilaistiimin on kuitenkin vielä opittava: he sulattelivat MM-johtoa juomalla tölkistä hollantilaista Heineken-olutta, Bild kauhisteli.

Teksti: Lauri Ouvinen 7.4.2008

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat