Bahrainin GP:n aika-ajon lehdistötilaisuus: Kubican laihdutus kannatti

Bahrainin GP:n aika-ajon lehdistötilaisuudessa paikalla paalupaikkamies Robert Kubica (RK), toiseksi ajanut Felipe Massa (FM) sekä kolmanneksi ajanut Lewis Hamilton (LH).

Kysymys, Robert, saavutit BMW:n ensimmäisen paalun. Olit kolmanneksi nopein jo toisessa aika-ajossa, jossa ajettiin kevyellä bensakuormalla?

RK: Eilisen jälkeen teimme säätöjen suhteen hyvää työtä harjoituksissa. Aika-ajon 1. ja 2. osio eivät sujuneet erityisen hyvin, mutta aika-ajon päätösosiolla onnistuin tekemään melko hyvän kierroksen. Ensimmäistä kertaa paalulla.

Kysymys, Robert, kerro kierroksestasi sekä tunteistasi?

RK: Kierros alkoi hyvin. Yhdeksännessä mutkassa lukitsin eturenkaani ja renkaaseen kului tasainen kohta. Siitä aiheutui tärinää autooni. Kolme viimeistä oikealle kääntyvää mutkaa olivat erittäin vaikeita. Onnistuin kuitenkin ajamaan virheettömästi, vaikka auto puski jarrutuksissa toiselle puolelle. Kierros riitti kuitenkin paalupaikkaan, mistä olen erittäin tyytyväinen.

Kysymys, Robert, minkälainen vaikutus on sillä, että laihdutit 6 kiloa ennen kauden alkua?

RK: On vaikea sanoa. Tiesin, että olisin hieman nopeampi, jos olisin kevyempi. Päätimme insinöörini kanssa yrittää vähentää painoa maksimaalisesti sekä autosta että minun kehostani. Se oli minulle kova urakka, mutta onnistuin siinä. Sen ansiosta pystyy saavuttamaan tällaisia tuloksia.

Kysymys, Felipe, menetit hieman aikaa viimeisen aika-ajokierroksesi toisella sektorilla?

FM: Kyllä, menetin todellakin. Olen koko viikonlopun ajanut uskomattomia kierroksia ja auto on ollut täydellinen. Aika-ajon päätösosiolla olin koko ajan toisen auton takana. Tein ensimmäisellä aikakierroksella hyvän ajan, vaikka ajoin koko kierroksen Nicon takana. Se oli harmillista, sillä jätin ennen kierrokseni alkua eroa, jarrutin jopa, että hän pääsi edelleni, mutta sitten ajoin koko kierroksen hänen kannassaan. Se kierros olisi ehkä riittänyt lähelle paalua. Toisella kierroksellani olin myös ruuhkassa. Fernando teki virheen ja päästi minut edelleen, mutta kierrokseni ei ollut täydellinen. Meillä on kuitenkin mahtava auto ja pystymme huomenna vahvaan suoritukseen.

Kysymys, Lewis, Ferrarin vauhti näyttää vahvalta?

LH: Kyllä, Ferrarilla on erinomainen vauhti tällä hetkellä. Aika-ajoon lähdettäessä olin varsin tyytyväinen autoni tasapainoon ja tiesin, että pystyisimme taistelemaan eturivin paikasta. Olen hyvin tyytyväinen kolmanteen sijaani. Tein kelpo kierroksen. Aina pystyisi tietysti voittamaan jossain aikaa. Täydellisellä kierroksella olisin luultavasti saanut paalupaikan. Meillä on hyvä taktiikka ja huomisesta tulee mielenkiintoinen päivä.

Kysymys, Lewis, kerro eilisen ulosajosi vaikutuksista?

LH: Minun kannaltani sillä ei ole mitään merkitystä. Nousen takaisin autoon ja ajan entistäkin nopeammin. Ajoin tänään itse asiassa nopeammin sen onnettomuusmutkan kuin eilen. On tärkeä päästä tällaisten tapahtumien yli. Minulla ei ole koskaan ollut siinä ongelmia. Tällaisia tapahtumia on mahtunut uralleni runsaasti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat