Aviomiestä kiiteltiin vauvan hoitamisesta – perheenäiti kertoi totuuden arjestaan: "Tältäkö tasa-arvo näyttää?"

Lapsiperheen arki – miten sitä jaksaa? 7:36
Lapsiperheen arki - miten sitä jaksaa?

Kun Constance Hallin aviomiestä suitsutettiin tämän lapsenhoitotaidoista, Constance päätti kertoa, miten asiat oikeasti perheessä ovat. – Sillä sekunnilla, kun vauva tuli ulos, jalkaani ilmestyi pallo, nainen kuvailee.

Kirjailija ja bloggaaja Constance Hallin aviomies saa usein kiitosta toiminnastaan. Sosiaalisessa mediassa Constancen miestä kehutaan siitä, miten paljon hän ottaa osaa parin lapsen hoitamiseen. Moni kertoo toivovansa, että saisi samankaltaisen parisuhteen.

Kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää. Constance julkaisi joulukuussa 2018 itsestään kuvan imettämässä kertoakseen, millaista lapsiperhearki oikeasti on, kertoo Good Morning America.

"Vauvan saaminen työnsi parisuhteeni äärirajoille"

– Totuus on, että vauvan saaminen työnsi parisuhteeni äärirajoille. Kestän lisääntyneen työmäärän. Oikeasti, kestän. Mutten kestä sitä epäreilua järjestelyä, joka niin usein seuraa vauvan syntymää, Constance kirjoitti Facebookissa.

– En hauku miehiä tai pese (suhteeni) likapyykkiä julkisesti tai tee muutakaan naurettavaa, mistä ihmiset aina puhuvat, kun joku kertoo oman totuutensa ja vastustaa systeemiä, joka suosii yhtä sukupuolta suuresti ja ajaa samalla toisen hulluksi. Sillä sekunnilla, kun vauva tuli ulos, jalkaani ilmestyi kettinki ja pallo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Olin hiton vihainen siitä, mihin äitiys on minut vienyt"

Constancen mukaan vauvan synnyttyä kotoa lähtemisestäkin tuli erillinen suorite. Samalla parisuhde muuttui.

– Olen yksinäinen. Herään vauvani kanssa kuudelta aamulla ja menen nukkumaan uupuneena kahdeksalta illalla. Sellaisia vauvat ovat: ne vievät kaiken oman aikasi ja silti saavat sinut jotenkin tuntemaan olosi uskomattoman yksinäiseksi, Constance kuvaa.

– Olen katkera. Yhtenä aamuna, kun olin pyykännyt monia koneellisia samalla, kun hänen kuninkaallinen korkeutensa nukkuu pitkään 340:tta kertaa tänä vuonna, sain aikaan tulvan kylpyhuoneeseen, moppasin puoli tuntia, laskin vauvan sylistäni, kokkasin itselleni munia, kävelin märän läntin ohi ja liukastuin, rikoin lautaseni ja polveni. Enkä odottanut sitä, etten pääsisi ylös. Makasin vain siinä, pesukoneveden peitossa. Itkin raivoisasti. Olin niin hiton vihainen siitä, mihin äitiys ja vaimous on minut vienyt.

"Tältäkö tasa-arvo näyttää?"

Constance kerto olevansa jatkuvasti väsynyt, koska lasta pitää ruokkia myös öisin. Samalla hänen pitää muistaa ostaa perheen lapsille koulutavaroita, pestä sekä heidät että heidän vaatteensa, kuivattaa ne sekä siivota asunto.

– Yksi päivä eräs (vieras) tuli sisään, nauroi ja sanoi "älä suotta siivoa meitä varten". Mutta totuus oli, että olin hitto vie jo siivonnut tuntikausia. Tältäkö tasa-arvo näyttää? Saat vauvan ja muutut kuin hyönteiskarkottimeksi aviomiehellesi?

Constancen mukaan naiset "saavat" nykyisin paitsi tehdä pienemmällä palkalla samoja töitä kuin miehet, myös löytää aikaa kotitöille, kokkaamiselle, vauvan hoitamiselle ja vielä seksillekin.

– Joten kiitos siitä, että annat minulle pinnallista tyydytystä siitä, että olemme parisuhdetavoitteesi, mutta rehellisyyden hengessä, vauvan saaminen on yksi asia ja vauvan jakaminen on aivan eri asia.

"Peniksen omistaminen tekee päivittäisistä askareista aplodien arvoista toimintaa"

Lopuksi Constance kuitenkin vakuuttaa, että hänen suhteensa pääsee rankan vaiheen yli ja tulee selviämään. Naista onkin kiitelty rehellisestä kirjoituksesta.

– Mieheni piti nuorimmaista kantorepussa yksi päivä, ja koko hiton ajan ihmiset hymyilivät ja kommentoivat, miten kaunista se on, miten onnekas olen, miten mahtava mies hän on... Kannan itse vauvaani joka hiton päivä, kukaan ei hymyile tai kerro miehelleni, miten onnekas hän on. Haistakaa kaikki huilu, Brooke Groom sanoo.

– Itse rakastan sitä, miten "voisit pyytää minulta apua". Jos olet hereillä, näet, mitä tapahtuu ja autat pyytämättä. Jos et olisi pelaamassa tai selaisi puhelintasi, huomaisit, mitä tapahtuu ja auttaisit. Miksi se on "apua", kun meidän pitäisi jakaa tämä elämä? Jos haluaisit olla läsnä, olisit läsnä. En enää keskeytä ensisijaista, tärkeämpää elämääsi ja ano sinua tulemaan osaksi tätä elämää, Emily de Cleyre kommentoi.

– Oma suosikkini on, miten peniksen omistaminen tekee päivittäisistä askareista, vaipan vaihtamisesta, lapsen vahtimisesta, kokkaamisesta tai siivoamisesta aplodien arvoista toimintaa. Ööh, eikö se ole vain aikuisuutta? Teen tuota samaa paskaa 5000 kertaa päivässä, eikä kukaan taputtele minua selkään ja silittele egoani, Denise Rhodes toteaa.

Joanna Bryant toteaa, että Constancen esiin nostamat asiat ovat syy sille, ettei hän hankkinut lapsia.

– Tiedän, että lapset ovat elämänne valo ja tarkoitus ja niin edelleen, mutta suoraan sanottuna, kun näin jokaisen ystäväni kokevan tämän saman asian (josta Constance puhuu), päätin, etten halua sitä, Joanna sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat