Mainos

Avara koti 60-luvun talossa

Tervetuloa kotiin, jossa on paljon avaraa tilaa ja jossa valo ja energia kulkee vapaasti. Olohuoneen valkoiselle sohvalle voi heittäytyä pötköttelemään ja katselemaan televisiota mukavasti ja rennosti.

1960-luvulla rakennetun talon ikkunat ovat suuret ja mittasuhteet kauniit. Erityisen kaunista on se, että sohvan selkänoja on samalla korkeudella kuin ikkunanlauta. Vain yksi seinä on tapetoitu. Fionan Scandinavia –sarja tapetti on suurikuvioinen mutta olemukseltaan kevyt ja 1960- lukuun sopiva

Sohvalla istuen voi nauttia myös takkatulen loimusta. Takka sai säilyttää alkuperäisen olemuksensa, eikä sen pintaa maalattu tai rapattu. Se on rauhassa oma itsensä kaiken vaaleuden ja tyylikkyyden keskellä. Mukava karheus tuo tilaan vähän rock 'n' rollia. Takan päällä olevassa koristeellisessa kynttilänjalassa on samaa poikkeavaa henkeä. Paneeliverhot jättävät koko ikkuna pinnan näkyviin ja päästävät kaiken valon tulemaan sisälle esteettä.

Makuuhuoneen väritys on rauhallisen harmaa. Takaseinän tumman tapetin pinnassa leijuvat lumitähdet tai voikukan laskuvarjot, kuinka vain! Verhojen väri on suoraan tapetista. Tunnelmaa lämmittää kaunis punottu sängyn pääty.

Muisto lapsuudesta

Työhuoneen hurmaava tapetti on Boråsin ja sen punainen väri on poimittu myös työtuoliin. Mutta viehättävin yksityiskohta on kuitenkin 28 vuotta vanha. Se on asukkaan seitsemänvuotiaana tekemä kyltti kodin tärkeydestä. Lappunen oli lapsuuden kodin keittiössä kaikki vuodet eikä tekijä itse huomannut sympaattista kirjoitusvirhettä ennen kuin sai sen kehystettynä omaan kotiinsa omilta vanhemmiltaan. Italiasta saatu postikortti vie ajatukset kauas pois kaamoksesta.

Asukkaan mielestä asunnon neliön muoto on yksi sen parhaista puolista. Sisään tullaan halliin, josta on pääsy kaikkiin tiloihin. Sen punainen seinä antaa lämpimän tervehdyksen tulijalle.

Palisanterilattian elävän väristä pintaa ei ole haluttu peittää matoilla.

Wc:n seinät ovat suurta valkoista laattaa ja koukut ja telineet ovat lämpimän väritä puuta

Keittiö ja ruokailutila ovat yhteistä tilaa. Jälleen yksi seinä on saanut peitteekseen kauniin mustavalkoisen tapetin. Sitä on käytetty myös välitilassa, jossa sen päälle on laitettu karkaistu lasi.

Idea, että asunnon kaikissa huoneissa on mustavalkoista tapettia, on hauska. Se, että tapetit ovat eri tapettitalojen mallistoista, tekee kodista mielenkiintoisen. Jos kaikki olisivat samoista mallistoista, tunnelma olisi kuin näyttelystä tai kaupasta.

Keittiön valkoisiin kalusteisiin on yhdistetty massiivipuutasot. Neliönmuotoinen ruokapöytä on Kirsi Valantin mallistosta ja sen ympärillä on Kaanin tuolit. Valkoisella verhoiltujen tuolien yksityiskohta on selkänojan kahva.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.