AVAn tähtinä nähdään Vappu Pimiä, Jenni Pääskysaari, Chisu ja tuttuja Hollywood-kasvoja!

Uudistuva AVA tarjoaa syksyllä kovimmat kotimaiset ohjelmat, puhutuimmat huippusarjat ja mahtavia laatuleffoja.

Syksyllä uudistuva AVA-kanava uskoo vahvasti ohjelmiston voimaan. Syksyn ohjelmatarjonta heijastaakin hyvin kanavan arvomaailmaa: tarjolla on kiinnostavia tarinoita elävästä elämästä laatuviihdettä unohtamatta. Ohjelmia tehdään tiiviissä yhteistyössä katsojien kanssa, ja yleisöllä on lupa ja valta vaikuttaa ruudussa nähtäviin ohjelmiin. Tärkeintä ei ole se, kuka keksii parhaat ideat, vaan se, että ne nähdään AVA-kanavalla!

11 tapaa jättää nainen ti klo 21 alkaen 28.8.

Joskus parisuhteet eivät pääty sivistyneesti keskustellen. Nainen saattaa löytää itsensä tilanteesta, jossa kumppani yhdellä lauseella kuittaa senhetkisen suhteen päättyneeksi. Erontekovälineenä voi olla myös tekstiviesti, Facebook, sähköposti – tai vaikkapa tyly lappu keittiön pöydällä. Erotarinoita on yhtä monta kuin on eroja. Näistä tarinoista 11 nähdään syksyllä AVAn uudessa keskusteluohjelmassa 11 tapaa jättää nainen. Luvassa on pysäyttäviä hetkiä, puheensorinaa, suuria tunteita, vertaistukea, lämpöä ja tietenkin toivoa. Ohjelman juontaa ihastuttava Jenni Pääskysaari, joka tunnetusti osaa käsitellä suuria tunteita ja tärkeitä hetkiä. Ohjelmassa nähdään myös julkisuudesta tuttuja vierailijoita keskustelemassa jakson teemasta.

Kirjapiiri ti klo 19.30 alkaen 28.8.

Kirjapiirissä ruoditaan läpi kotimaisen kirjasyksyn ykkösteokset ja kirjailijat. Kauden aikana ohjelmassa esitellään 32 kirjaa ja kirjailijaa. Ohjelmassa esiintyvät yhtälailla Finlandia-ehdokkaat ja vanhat bestselleristit, kuin esikoiskirjailijat, lastenkirjailijat, dekkaristit ja tietokirjailijat. Toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä ja ulkoministeri Erkki Tuomioja haastattelevat vuoroviikoin kirjailijan kerrallaan ja jakavat lopuksi ruusut ja risut tähdittämällä teoksen. Sähköisten kirjojen uutuuksiin meidät perehdyttää kirjailija Paula Noronen, jonka lukupiirissä tavataan lisää kirjailijoita ja kirjojen ystäviä.

Koiran elämää ma klo 19.30 alkaen 17.9.

Sarjassa tutustutaan Suomessa suosittuihin koiraharrasteisiin ja koiraurheiluun. Lajeja lähestytään pro-harrastajan näkökulmasta ja tavallista koiranomistajaa innostavasti. Jokaisessa jaksossa tutustutaan yhteen lajiin. Sarja kuvataan vauhdikkaasti ja viihdyttävästi, olennaista ei ole saada katsojan vinkkelistä selville, kuka voitti tai mikä oli loppuaika, vaan näyttää kuinka vauhdikasta ja viihdyttävää kyseinen laji on. Sarjan jokaisessa jaksossa paneudutaan myös koiran fysiologiaan ja ravintoseikkoihin, jolloin katsojalle muodostuu kokonaisvaltainen kuva koiran hyvinvoinnista. Ohjelmaa juontaa Sirkku Rajala.

Erilaiset äidit ti klo 21.30 alkaen 9.10.

Vappu Pimiä tutustuttaa katsojat kymmeneen perheeseen, joihin syntyy vauva. Sarja kertoo tarinoita hyvin erilaisista perheistä. Hevi-, ura- ja luomuperheillä on erilaiset suunnitelmat ja ajatukset, mutta heitä yhdistää elämän ehkä suurin käännekohta: uuden elämän syntymä. Ohjelman juontaja Vappu Pimiä kykenee eläytymään sarjan päähenkilöiden tarinoihin poikkeuksellisen hyvin, koska hän jakaa itse sarjan päähenkilöiden elämäntilanteen. Vappu vie katsojat viihdyttävälle matkalle kymmenen pienen ihmisen ensimmäiseen elinpäivään ja koskettaviin tarinoihin sen ympärillä.

Chisu - Sen näkee silmistä ti klo 21 alkaen 13.11.

Kolmiosainen dokumenttisarja seuraa Suomessa hyvin menestynyttä artistia Chisua tämän uran alkumetreiltä nykypäivään saakka. Dokumentissa tapaamme juuri ensimmäisen levynsä julkaisseen Chisun, joka ottaa ensiaskeleitaan artistina. Matkaamme Chisun ja hänen yhtyeensä kanssa Vapaa ja yksin -kiertueella ja kuulemme sekä naisena että artistina kypsyneen Chisun ajatuksia vuonna 2012. Ohjelma sisältää hetkiä keikoilta, lavojen takaa, levytysstudioista, keikkabussista, Chisun kotoa ja työhuoneelta. Näistä hetkissä välittyy moniulotteinen kuva artistista, jonka musiikki on vuosien aikana kaikunut lähes kaikkien suomalaisten korviin. Dokumentin on kuvannut ja ohjannut Eero Heinonen, joka tunnetaan myös The Rasmus -yhtyeen basistina.

Smash ke klo 21 alkaen 22.8.

Aikuisten Gleeksi tituleerattu uutuussarja Smash sukeltaa Broadway-musikaalien kiehtovaan maailmaan. Komediadraama kertoo joukosta lahjakkaita ihmisiä, jotka yhdessä rakentavat Marilyn Monroen elämään pohjautuvaa Broadway-musikaalia. Mutta ennen kuin suuri yhteishanke voi toteutua, siihen osallistuvien on voitettava omat henkilökohtaiset esteensä. Musikaalisäveltäjien Julian ja Tomin rooleissa nähdään Debra Messing ja Christian Borle. Tuottajan roolissa häärii Oscar-palkittu Anjelica Huston ja ohjaajana puolestaan mm. Paritellen-sarjasta tuttu brittinäyttelijä Jack Davenport. Itsevarmaa Broadway-konkaria näyttelee Megan Hilty. Arkana, nousevana tähtenä ihastuttaa American Idolista tutuksi tullut Katharine McPhee. Smashin ensimmäinen tuotantokausi on esitetty Yhdysvalloissa keväällä 2012, ja se nousi NBC:n katsotuimmaksi draamasarjaksi. Sarjan on ideoinut Steven Spielberg, joka toimii myös yhtenä sarjan tuottajista.

Rikos la klo 22 alkaen 1.9.

Maailmanlaajuisesti menestynyt rikossarja The Killing nähdään AVAn syksyn ohjelmistossa alkuperäisenä tanskalaisversiona nimellä Rikos (Förbrydelsen). Sarja keskittyy nuoren tytön brutaalin murhaan ja sitä seuraavaan poliisitutkintaan. Etsivä Sarah Lund (Sofie Gråbøl) on aikeissa muuttaa uuteen kotikaupunkiinsa Ruotsiin, mutta hän ei pysty jättämään murhatapausta taakseen. Tytön vanhemmat ja ystävät koettavat selviytyä käsittämättömästä veriteosta. Samaan aikaan Kööpenhaminan pormestariksi halajava Troels Hartmann (Lars Mikkelsen) tekee kampanjaa, joka odottamatta alkaa linkittyä murhaan. Tanskalaisversio on esitetty lähes 20 maassa, ja se on ollut katsojasuosikki myös kotimaansa ulkopuolella. Britanniassa se voitti BAFTA-palkinnon.

Asustemuodin huipulle ti klo 20 alkaen 16.10.

Taistelu asustemuodin huipulle alkaa! Uutuussarjassa, jota juontaa näyttelijä ja huippumalli Molly Sims, pääosaan pääsevät korut, vyöt, laukut, kengät ja muut asusteet. Periaate on sama kuin huippusuositussa Muodin huipulle -formaatissa: 12 suunnittelijaa esittelee luomistaitojaan ja vain paras voittaa 100 000 dollarin pääpalkinnon. Vakiotuomareina ovat suunnittelija Kenneth Cole sekä InStyle-lehden päätoimittaja Ariel Foxman. Kilpailijoita puolestaan mentoroi tyylitaituri Eva Jeanbart-Lorenzotti. Vierailevina tuomareina nähdään mm. Debra Messing ja Kelly Osbourne. (Alkup. nimi Project Accessory)

Maria Wern la klo 21 alkaen 20.10.

Ruotsalainen suosikkidekkarisarja Maria Wern jatkuu uusin ja ennennäkemättömin 3. tuotantokauden jaksoin. Gotlantiin sijoittavassa sarjassa nuori poliisi ja kahden lapsen äiti Maria Wern (Eva Rösen) ratkoo rikoksia ja yrittää samalla tasapainoilla yksityiselämän paineiden ristitulessa. Tällä kertaa Maria selvittää kollegoidensa kanssa mm. nuoren tytön näennäistä itsemurhaa sekä kadonneiden poikien mysteeriä. Tv-elokuvista rakennettu sarja koostuu kymmenestä tunninmittaisesta jaksosta. Tarinat perustuvat Anna Janssonin kirjoihin Pääkallovaras, Hylynryöstäjä, Jäljet lumessa, Loputon uni ja Svart Fjäril.

Top Chef: Jälkiruokamestari ke klo 20 alkaen 14.11.

Huippusuositun Top Chef -formaatin spin off: nyt toisistaan mittaa ottavat Yhdysvaltojen lahjakkaimmat sokerileipurit. Luvassa on 10 jakson verran toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia ja jälkiruokia. Resepti on tuttu, jyvät erotetaan akanoista tulikokeiden ja pudotustehtävien avulla. Sarjan juontajana toimii Top Chefin tuomarina tutuksi tullut on Gail Simmons. Päätuomarina on arvostettu sokerileipuri Johnny Iuzzini, ja hänen kanssaan päätösvaltaa käyttävät Top Chef: Mestarit -finalisti Hubert Keller sekä ruokajournalisti Dannielle Kyrillos. (Alkup. nimi Top Chef: Just Desserts)

Elokuvat

AVAlla nähdään elokuvia kahdesti viikossa, torstaisin ja perjantaisin parhaaseen katseluaikaan kello 21. Luvassa on laaja valikoima laadukkaita ja monipuolisia elokuvia koko syksyn ajan. Valikoimasta löytyy romanttisia komedioita mm. Notting Hill (23.8.), Neljät häät ja yhdet hautajaiset (15.11.), draamakomedioita Sideways (30.8.), Paholainen pukeutuu Pradaan (27.9.), Juno (18.10.), jännityselokuvia Psycho (31.8.), Mr. Brooks (23.11.) ja ajattomia klassikoita kuten Elisabet – kultainen aikakausi (6.12.) ja Prestige (28.12.).

AVA

Kuvat: MTV3, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja