AVA Elokuva: Jotain annettavaa

Jotain annettavaa -draamakomedia AVAlla perjantaina 10.05.2013. Oletko nähnyt elokuvan? Jaa leffakokemuksesi ja voita!

Hyvien näyttelijöiden romanttinen draamakomedia keski-ikäisestä ja tiukkapipoisesta Ericasta (Dianne Keaton), jonka elämä kääntyy nurinnarin kun tytär tuo kotiin kuusikymppisen poikaystävän, häntäheikkimäisen Harryn (Jack Nicholson), ja tämä saa kesken kaiken sydänkohtauksen!

(Something's Gotta Give) Ohjaaja: Nancy Meyers, USA 2003, 128'. Pääosissa: Dianne Keaton, Jack Nicholson, Keanu Reeves, Frances McDormand, Amanda Peet, Jon Favreau. Elokuva AVAlla perjantaina 10.05. klo 21.00.

"Moni mies ihmettelee, mikä saa niin nuorten kuin keski-ikäistenkin naisten sukkahousut rakoilemaan? Vastaus: Jack Nicholson. Ei ole väärin väittää, että Jack Nicholson edustaa elokuvassa tyypillistä keski-iän ohittanutta keskenkasvuista puderbeetti miestä, jolla tarkoitus painaa sata lasissa niin kauan kunnes vetoketjun avaamiseen tarvitaan jo hoitajaa. Dianne Keaton taas edustaa naisfemiinien toista laitaa, hentoa hissukkaa jonka pinnan alla kuohuaa avaamattoman shampanjapullon tavoin älyä ja terävää sanavalmista sarkasmia, jossa perinteisen äiti/vaimon rooliin jämähtäneen naisen kasvavasta halusta kokea "se oikea rakkaus". Selvästikin kyseessä on Woody Allenin märkä uni. Vaikkei Woody Allenin ohjaustyö olekaan kyseessä tällä kertaan. Elokuvan katkeransuloinen rakkauden kaipuu saa monien katsojien sydämmet lepattamaan.

Kahden erilaisen aikuisen kohtaaminen tässä elokuvassa kertoo menetetyistä unelmista ja rakkauksista jossa omat tarpeet on joutunut jättämään sivummalle kulissien taakse. Kun elämän onttous ja sielussa kytevä tulivuori uhkaa purkautua pikkuhiljaa ja naamioiden takaa paljastua alaston totuus omien tarpeiden vaalimisesta. Nancy Meyersin ohjaus on upeaa ja osuvaa sekä antaa tilaa upeille näyttelijöille ja eikä maneerit haittaa yhtään, vaan on omat piirteet tulevat luonnollisesti esille ilman liiallista suitsimista. Selvästikin nykyelovien hauskimmista ja romanttisimmista elokuvista on kyseessä sitten 1930-1950 lukujen elokuvien. Suosittelen lämpimästi myös elokuvia "Hätä ei lue lakia-Bringing up Baby "(1938) ja Aatamin kylkiluu | Adam's Rib (1949) sekä Woman of the Year (1942). Hyviä hetkiä loistavien näyttelijöiden cagien ja elämänsuolan makuisen elokuvan seurassa, yksin tai kaksin!" Lauri


Jaa leffakokemuksesi Jotain annettavaa -leffasta! Samalla osallistut kilpailuun, jossa kaikkien elokuvakokemusten kirjoittajien kesken arvotaan Finnkinon leffalippuja!Lue ohjeet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja