AVA aloittaa valtakunnalliset tv-lähetykset 1. helmikuuta

Valtakunnallisen tv-toimiluvan joulukuussa saanut AVA-kanava aloittaa tv-lähetykset koko maassa 1.2. alkaen. AVA näkyy antennitalouksissa kanavapaikalla 13. Avajaisviikolla AVA tarjoaa kiinnostavan läpileikkauksen kanavan dokumentti-, lifestyle- ja draamaohjelmiin sekä leffoihin.

AVAn ohjelmatarjonta koostuu terävistä kotimaisista ja ulkomaisista lifestyle-ohjelmista, ajankohtaisista kohderyhmää kiinnostavista dokumenttisarjoista sekä vahvasta eurooppalaisesta draama- ja elokuvatarjonnasta. Näistä kaikista nähdään kiinnostavia esimerkkejä avajaisviikon ohjelmistossa.

AVAjaisviikon ohjelmapoiminnat

Taidemaailman huipulle ke 1.2. klo 20

Taidemaailman huipulle palaa ruutuun toisen tuotantokauden jaksoin. Top Chefin ja Muodin huipulle- sarjojen tekijöiden tuottamassa sarjassa eri alojen taiteilijat kilpailevat 100 000 dollarin pääpalkinnosta sekä omasta näyttelystä huippumuseossa. Toisella tuotantokaudella kilpailu kiristyy, kun mukana on menestyneitä taitelijoita ja taideyliopistojen huippuoppilaita ja viikoittaiset tehtävät vaihtelevat aina katutaiteesta ja valokuvauksesta klassisiin asetelmiin ja veistoksiin. Tässä jaksossa kilpailijat viedään vierailulle New York Timesin painotaloon. Perillä heitä odottaa kasa sanomalehtiä sekä uusi tehtävä: heidän on etsittävä lehdistä mielenkiintoinen otsikko ja luotava siitä teos, jossa on myös materiaalina hyödynnetty sanomalehteä. Millaista taidetta syntyy ajankohtaisista otsikoista?

Korkeat korot to 2.2. klo 21

Palkitun elokuvaohjaaja Pedro Almodóvarin käsikirjoitus ja ohjaus kuvaa kolmiodraamaa, jossa poptähti-äiti ja tämän tytär ovat kisaavat samasta miehestä. Äiti ja tytär ovat viettäneet vuosia erillään, sillä äidin ura on vienyt tämän ulkomaille. Kotimaahan palatessaan hän huomaa tyttären menneen naimisiin äidin entisen rakastajan kanssa. Tämä on omiaan kiristämään entuudestaan huonoja välejä, mutta lisää vaikeuksia on luvassa. Joku murhaa kiistellyn rakastajan, mutta kuka - äiti vai tytär?

Alkuperäinen nimi: Tacones lejanos. Ohjaus: Pedro Almdóvar. Espanja/Ranska 1991. Pääosissa: Victoria Abril, Marisa Paredes, Miguel Bosé.

Grand Designs pe 3.2. klo 21

Grand Designs on tyylin, rakentamisen, sisustuksen ja arkkitehtuurin ykkösohjelma, joka esittää alan parhaiden ammattilaisten sisustusvinkit. Briteissä huippusuosittu ohjelma on täynnä ainutlaatuisia ja kunnianhimoisia talonrakennusprojekteja, hienoa arkkitehtuuria ja huippu-designia. Tässä jaksossa tavataan Nicky ja James Dobree, jotka alkoivat vuonna 2004 muuttaa Ranskan Alpeilla sijaitsevaa 300-vuotiasta maataloa ylelliseksi, uutta ja vanhaa yhdisteleväksi alppimajaksi. Töihin varattiin hulppea summa rahaa sekä tiukka aikataulu. Rakenteelliset yllätykset ja etäältä hoidettu työnjohto hidastivat kuitenkin suunnitelmia, joten Kevin palaa maaliskuussa 2006 katsomaan, millainen luksushuvila talovanhuksesta lopulta kuoriutui.

Huippukoti haussa la 4.2. klo 19

Brittiläisessä sarjassa ylpeät asunnonomistajat esittelevät persoonallisia kotejaan ja tavoittelevat 20.000 punnan voittopottia. Juontajat Melissa Porton, Michael Holmes ja Russell Harris valitsevat jokaisessa jaksossa parhaan kolmesta omaperäisen kauniista ja vaikuttavasta kodista. Kahdeksan finalistia pääsee lopulta kilpailemaan kunniasta omistaa Britannian paras koti.

Lavalla: Elvis Costello ja tähdet la 4.2. klo 23.50

Supertähti Elvis Costello viihdyttää huippuvieraidensa kanssa kolmentoista ikimuistoisen illan ajan, joiden esityksiä kriitikot ovat ylistäneet. Korkean luokan kansainväliset artistit, laulajat, laulunkirjoittajat ja muusikot heittäytyvät yhteissoiton huumaan: yllätysvieraana nähdään mm. The Police. Tässä jaksossa Elvis Costellon vieraana on legendaarinen Tony Bennett, joka kertoo urastaan laulajana ja kuvataiteilijana. Juttelun lomassa Tony Bennett esittää ikivihreitä lauluja Bill Charlapin säestyksellä. Yllätysartistina lavalla nähdään myös Diana Krall, jonka kanssa Bennett esittää yhden kappaleen.

Oman tien kulkijat su 5.2. klo 19

Oman tien kulkijat on herkkävaistoinen dokumentti maori-perheen elämästä Uudessa-Seelannissa. Karenan perheeseen kuuluu isä-Peterin ja äiti-Colleenin ohella kuusi lasta ja 50 villihevosta. Vanhemmat ovat valinneet perheelle luonnonmukaisen elintavan, joten lapset juoksentelevat, leikkivät ja ratsastavat vapaasti ilman rajoituksia. Dokumentti seuraa persoonallisen perheen elämää neljän vuoden ajan ja näyttää rehellisesti elämäntavan haasteet. Karenat joutuvat mm. pohtimaan mitä tehdä, kun perheen talo palaa. Vaikeuksista huolimatta perhe elää tasapainoista ja onnellista arkea tiiviissä yhteydessä ympäröivään, koskettavan kauniiseen luontoon.

Suosittu dokumenttielokuva on kerännyt lukuisia palkintoja eri elokuvajuhlilla.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja