Autojen rekisteröintipalvelut siirtyvät nettiin

Trafi laajentaa sähköisiä palvelujaan ja samalla hinnoittelu muuttuu. 16.11. alkaen kaikkien ajoneuvojen rekisteröiminen on mahdollista hoitaa netissä 4 eurolla.

Perinteistä katsastusasemalla käyntiä auton hankinnan jälkeen ei tarvitse enää tehdä muutaman viikon päästä. 16.11. alkaen ajoneuvon rekisteröinnin voi hoitaa alusta loppuun Trafin sähköisissä palveluissa, jos ajoneuvolla on voimassa oleva liikennevakuutus. Omistajanvaihdoksen voi myös ilmoittaa vakuutusyhtiöiden verkkopalveluissa vakuutusta ostettaessa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että autokaupan yhteydessä ajoneuvon myyjä hakee varmenteen eli kertakäyttöisen koodin Trafin nettipalvelusta ja antaa sen ostajalle. Uusi omistaja käyttää varmenteen ilmoitusta tehdessään ja maksaa samalla tämän 4 euron palvelumaksun”, tarkentaa Trafin kehityspäällikkö Esa Aaltonen.

Myös perinteinen henkilökohtainen asiointi on edelleen mahdollista. Ajoneuvon rekisteröiminen on siis mahdollista sekä katsastusasemilla että vakuutusyhtiöiden konttoreilla. Tällöin omistajanvaihdoksen rekisteröinti maksaa 10 euroa.

Saman uudistuksen myötä tilapäinen liikennekäytöstäpoisto ja -käyttöönotto on mahdollista tehdä esimerkiksi moottoripyörille ja mopoille. Aikaisemmin tämä on ollut mahdollista vain autoille ilman rekisterikilpien palauttamista. 16.11. alkaen liikennekäyttöönotto on ilmaista ja liikennekäytöstäpoiston hinta on verkossa 8 euroa ja rekisteröintipisteessä 20 euroa.

– Hintojen muutoksella kannustetaan asiakkaita toimittamaan lopullisesti poistettavat ajoneuvot viralliselle ajoneuvokierrättäjälle, joka poistaa ajoneuvon lopullisesti rekisteristä maksutta. Liikennekäytöstäpoisto tulee tehdä siis vain, jos on aikomus ottaa ajoneuvo uudelleen liikenteeseen, kertoo Aaltonen.

Lue myös:

    Uusimmat