Autoilija, näin valmistaudut syysmyrskyihin – "Yllättävän riskin voi aiheuttaa esimerkiksi..."

Näin kovia tuulia myrsky tuo Suomeen – Lappiin jopa 20 senttiä lunta 3:37
KATSO MYÖS: Seuraavien päivien sääennuste paljastaa, että keskiviikkoisen myrskyn jälkeen torstaina on rauhallisempaa, kunnes perjantaina alkaa uusi myräkkä.

Autoilijan kannattaa olla tarkkana syysmyrskyissä.

Myrskytuulet ovat piinanneet Suomea, ja myräkkää odotetaan niin keskiviikkona kuin perjantainakin. Katso loppuviikon sää yllä olevalta videolta!

Autoilijoiden kannattaa olla tarkkana myrskyssä, sillä voimakkaat tuulet voivat aiheuttaa esimerkiksi puun kaatumisen auton päälle tai auton vaurioitumisen lentävien oksien tai muiden esineiden vuoksi, muistuttaa Autoklinikka tiedotteessaan.

Tehokkain tapa varautua myrskyn aiheuttamilta vahingoilta on tietenkin välttää ajamista ja säilyttää autoa suojassa, kuten vaikkapa autotallissa tai katoksen alla. Jos auton kuitenkin joutuu jättämään taivasalle, kannattaa välttää paikkoja, joissa rajuilma voi lennättää oksia tai muuta irtaimistoa auton päälle, muistuttaa tiedotteessa Valtteri Savolainen Autoklinikalta. 

– Yllättävän riskin voi aiheuttaa esimerkiksi sateenvarjo, joka karkaa helposti tuulen mukaan ja jonka terävät metalliosat voivat tehdä ikävää jälkeä auton maalipinnoille. Lisäksi rajuimmat myrskyt voivat kaataa jopa kokonaisia puita ja aiheuttaa näin isoja vaurioita myös autoille.

Useimmissa tapauksissa myrskyn aiheuttamat vauriot ovat joko lommoja tai naarmuja, jotka eivät vaikuta ajamiseen. Varuriot kannattaa kuitenkin korjauttaa.

– Rikkoutunut maalipinta aiheuttaa ruostumisriskin, joten naarmuja ei kannata jättää autoon pitkiksi ajoiksi. Sama koskee myös syviä lommoja, joissa maalipinnan kuntoa ei kunnolla näe, Savolainen ohjeistaa.

Valmistaudu myös näin: Ovatko vakuutukset kunnossa?

Myrskyvauroiden varalta kannattaa tarkistaa myös, että vakuutukset ovat kunnossa. 

– Luonnon tai irtaimiston autolle aiheuttamat vauriot korvataan tilanteesta riippuen joko auto- tai kotivakuutuksesta. Myrskyjen varalta onkin suositeltavaa olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön ja varmistaa, että molemmat ovat kunnossa vauriotapausten varalta.

– Huolimattomuudesta on kyse esimerkiksi silloin, kun auto on pidemmän aikaa parkissa ikkuna tai lasikatto raollaan ja sadevesi pääsee vahingoittamaan autoa. Vakuutus ei korvaa tällaista vahinkoa, kun autossa ei ole ulkoisia vaurioita, vaan vesi pääsee sisään huolimattomuudesta johtuen, Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisen johtaja Kristian Hiljander kertoi viime vuonna tiedotteessa.

Katso myös: Mitä syysmyrskyn aiheuttamia vahinkoja vakuutus ylipäänsä korvaa? 

Syysmyrskyt tulossa - mitä vakuutus korvaa? 8:32
Haastattelussa Pohjola Vakuutuksen johtaja Markus Uimonen.

Katso myös: Korjaamoilla työn alla myös aiempaa enemmän raevaurioita – "Raevauriot ovat viime vuosina lisääntyneet"

Korjaamoilla työn alla aiempaa enemmän raevaurioita –"Raevauriot ovat viime vuosina lisääntyneet" 2:59
Elokuussa 2022 iskenyt raekuuro työllisti eteläsuomalaisia autokorjaamoita, ja vahingoista tuli vakuutusyhtiöille paljon maksettavaa. Katso, millaisia vaurioita poikkeuksellisen voimakas raekuuro aiheutti autoille.

Lähde: Autoklinikka

Lue myös:

    Uusimmat