Auto-onnettomuus vei nuoren sotilaan korvan – uusi korva kasvatettiin kyynärvarteen

Toimenpiteen tarkoitus oli luoda sotilaalle korva, jossa on tuntoaisti, kertovat muun muassa The Washington Post sekä New York Post.

Kojelautakamera tallensi onnettomuuden, joka voisi sattua kelle tahansa autoilevalle. Katso tapaturma yllä olevalta videolta.

Nuori sotilas, Shamika Burrage, menetti toisen korvansa kaksi vuotta sitten auto-onnettomuudessa. Nainen oli tällöin 19-vuotias.

Aluksi Shamika ajatteli käyttävänsä menettämänsä korvan tilalla proteesia. Sitten hän alkoi ajatella asiaa tarkemmin: Shamika ei halunnut elää loppuelämäänsä ilman yhtä kehonosaansa. Lääkärit olivat sitä mieltä, ettei tarvinnutkaan.

Rustokudoksesta korvanalku

Lääketieteen ammattilaisten ratkaisu oli ottaa rustokudosta Shamikan kylkiluista. Rustosta oli tarkoitus luoda uuden korvan alku.

Korva kasvatettiin pään sivun sijasta naisen kyynärvarteen.

Erikoiselta kuulostavan toimenpiteen tarkoituksena oli saada rustoon muodostumaan verisuonia. Niiden ansiosta Shamika saisi tuntoaistin keinotekoisesti kasvatettuun korvaansa.

Tavoitteena, ettei korvan alkuperää tajua


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Myöhemmin kirurgit kiinnittivät korvan nyt 21-vuotiaan Shamikan päähän.

– Lopullinen päämäärä on, että korva näyttää hyvältä ja siinä on tuntoaisti. Tavoitteena on, että viiden vuoden kuluttua kukaan, joka ei tiedä siirteestä, ei osaa aavistaa korvan olevan sellainen, sanoo toimenpidettä johtanut kirurgi Owen Johnson III.

Yhdysvaltain armeijan mukaan leikkaus oli menestys. Shamika toipuu hyvää vauhtia ja pystyy kuulemaan korvasiirteellään.

Nyt kasvatettu korva ei ole ensimmäinen laatuaan. Jo 1990-luvulla ihmisiä shokeerasi kuva hiirestä, jonka selkään oli kasvatettu ihmisen korva.

***

10:53

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja