Auto juuttui tasoristeykseen Loimaalla – romuttui junan törmättyä keskelle

Loimaalla sijaitsevalla tasoristeyksellä tapahtui tänään epätavallinen onnettomuus, kun juna törmäsi tasoristeykseen jumiin jääneeseen henkilöautoon.

Kyseessä oli puomilla varustettu Huovintien tasoristeys noin 13 kilometriä Loimaan keskustasta.

Henkilöauton kuljettaja oli lähtenyt ylittämään itselleen tuttua risteystä, mutta jostain syystä auto oli jäänyt risteykseen pohjastaan jumiin.

Autoa yritettiin irrottaa omin avuin, mutta sen osoittauduttua tuloksettomaksi oli auton läheisyydestä siirrytty kauemmas ja soitettu hätäkeskukseen. Puhelu tehtiin noin puoli kymmenen aikaan illalla.

Älä kuole tasoristeyksessä – muista nämä asiat 1:04
Älä kuole tasoristeyksessä – muista nämä asiat.

Juna ei saanut tietoa ajoissa

Puhelusta huolimatta tieto kiipeliin päätyneestä autosta ei kuitenkaan tavoittanut junaa ajoissa, ja juna törmäsi käytännössä keskelle auton kylkeä. Auto tuhoutui kokonaisuudessaan. Junan pelastuslaitos kertoo selvinneen lähes vahingoittumattomana.

– Juna pystyi vielä siirtymään parempiin tarkastuksiin seuraavalle asemalle, päivystävä palomestari Toni Pyökäri kertoo MTV Uutisille 

Paikalle saapunut pelastuslaitos raivasi romut pois raiteilta ja sekä raiteet että risteys yleensä ovat normaalissa liikennöintikunnossa. Pöykäri kertoo, että VR:n kunnossapito tekee risteykseen tarvittavat tarkastukset.

– Ei tämä ihan jokapäiväistä ole, mutta ei ensimmäinen kerta. Kyllä näitä välillä sattuu, hän luonnehtii.

Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

Juna oli matkalla Turusta Tampereelle

Henkilöautoon törmäsi STT:n mukaan Turusta Tampereelle matkalla ollut Intercity-juna.

IC 933 -juna oli onnettomuuden jälkeen paikoillaan runsaat puoli tuntia tasoristeyksen lähellä ennen kuin jatkoi matkaansa Tamperetta kohti.

Suomessa on vielä lähes 2000 tasoristeystä ilman minkäänlaista puomi-, valo- tai ääniohjausta 1:59
Vuonna 2021 kerrottiin, että Suomessa on vielä lähes 2000 tasoristeystä ilman minkäänlaista puomi-, valo- tai ääniohjausta.

Lue myös:

    Uusimmat