Autistinen poika valmistui koulusta eikä kukaan taputtanut – taustalla ihana syy: "Pyydän kaikilta isoa palvelusta tänään..."

0:49
Teinien ihana syntymäpäivälahja: Opettivat autistista pikkupoikaa skeittaamaan

Kun amerikkalainen Jack valmistautui hakemaan koulun päättötodistuksensa, kukaan ei huutanut tai taputtanut. 

Jack Higginsin unelma toteutui, kun hän valmistui koulusta. New Yorkissa koetussa valmistujaisseremoniassa oli kuitenkin jotakin erikoista: kukaan ei taputtanut Jackille, kertoo People-lehti.

Jack on autistinen ja hän on hyvin herkkä koville äänille. Kun oli Jackin aika valmistua, rehtori Lou Riolo pyysi Jackin luokkatovereita ja heidän omaisiaan olemaan taputtamatta juhlissa.

– Pyydän kaikilta isoa palvelusta tänään. Haluaisin, että kukaan ei taputa eikä hurraa. Kyllä, juuri niin. Ei taputtamista eikä hurraamista, koska se voi olla liikaa Jackille, kun hän tulee korokkeelle hakemaan diplomiaan, Riolo kuvaili.

Mikäli joku haluasi taputtaa, Riolo ohjeisti tekemään sen hellästi käsiä liikuttaen ja täysin äänettä.

Kansa osoitti suosiota hiljaa

Yleisö ymmärsi tilanteen ja teki kaikkensa tehdäkseen Jackin olon mukavaksi.

Video Jackin valmistujaisista. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jack oli varautunut tilanteeseen panemalla sormet korviinsa, mutta sille ei ollut tarvetta. Jack haki diplominsa ja valmistui hiljaisuudessa. Kansa osoitti suosiotaan hiljaa seisten.

Rehtori kiittelee ihanaa yleisöä

Riolo kiitteli yleisöä ja kutsui tapausta "ihmeeksi".

– Oli tärkeää onnistua tässä. Ensinnäkin Jackin vuoksi ja toisekseen hänen perheensä vuoksi, jotta he voisivat kokea saman tilaisuuden kuin kaikki muut vanhemmat ja perheet, joiden lapsi saavuttaa tämän tärkeän virstanpylvään. Ja viimeiseksi oli tärkeää onnistua sen vuoksi, että saimme antaa kaikille paikalla oleville mahdollisuuden auttaa tekemään yhden nuoren miehen ja hänen perheensä valmistujaisjuhlaunelmista totta.

Riolo kehuu oppilaiden toimintaa upeaksi. Hän uskoo, että ihmisillä on halu tehdä hyvää ja toimia ohjeiden mukaan, jos heille vain antaa mahdollisuuden.

– Olen ollut onnellinen ja siunattu, kun olen saanut nähdä joitain todella poikkeuksellisia asioita 31 vuoden urallani, mutta toistaiseksi tämä on ollut ihmeellisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja