Äiti pelkäsi autistisen poikansa ensimmäistä lentoa yksin – sai matkan jälkeen sydäntä lämmittävän viestin: "Mikä sankari"

2:50
Videolla kerrotaan, miltä lentokoneen sisustus näyttää tulevaisuudessa.

Yhdysvaltalainen äiti pelkäsi autismikirjon lapsensa ensimmäistä lentomatkaa yksin. Pelko osoittautui turhaksi, kun pojan viereen sattui sydämellinen mies, kertoo muiden muassa KATU-uutissivusto.

Lapsen ensimmäinen lentomatka ilman aikuista jännittää niin lasta itseään kuin tämän vanhempiakin, mutta lisäkierroksia hermostukseen tuo, jos lapsi on autistinen.

Tämän tietää yhdysvaltalainen Alexa Bjornson, joka lähetti 7-vuotiaan autismikirjon poikansa Landonin yksin matkalle Las Vegasista Portlandiin. Äitiä pelotti, miten yksin matkaava poika käyttäytyisi lentokoneessa ja miten kanssamatkustajat suhtautuisivat lapseen. Sen vuoksi Alexa kirjoitti kirjeen, jonka antoi Landon-poikansa matkaan.

Alexa kirjoitti kirjeeseen, että poika saattaisi olla hermostunut ja kysellä usein, koska kone on perillä. Äiti toivoi, että kuka tahansa pojan viereen istuikaan, hän ei näkisi asiaa taakkana vaan mahdollisuutena auttaa poika tuntemaan olonsa turvalliseksi ja mukavaksi. Kannustimeksi Alexa sujautti kirjeen mukaan kymmenen dollaria.

Alexa sai juuri sitä, mitä toivoikin – ja kenties vielä vähän enemmän.

"Hän on mahtava poika, ja sinä olet onnekas äiti"


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Landonin viereen koneessa istui Ben Pedraza. Mies ei tarvinnut rahaa nauttiakseen matkastaan autismikirjon lapsen kanssa.

– Kerroimme vitsejä ja hetken kuluttua hän pyysi minua lopettamaan isävitsit, Ben kertoo KATU-uutissivuston haastattelussa.

Matkan aikana vieruspari haki matkaviihdykettä myös kivi-sakset-paperi-pelistä, kertoi Ben Landonin äidille matkan jälkeen lähettämässään viestissä. Ben kertoo, että vaikka poika kysyi matkan aikana lukuisia kertoja, milloin kone on perillä, Landon oli mahtavaa matkaseuraa.

– Hän on mahtava poika, ja sinä olet onnekas äiti, Ben kirjoitti.

Sydämellisesti toiminut mies ei huolinut rahaa vaivanpalkakseen. Sen sijaan hän luovutti kymmenen dollaria yhdysvaltalaiselle Autims Society -järjestölle.

Hyväsydämisyys kerää kiitosta

Kiitollinen Alexa jakoi tarinansa Facebookissa, jossa siitä on kehkeytynyt viraalihitti. Tähän mennessä julkaisu on kerännyt 12 000 tykkäystä ja 13 000 jakoa, ja siitä ovat uutisoineet monet uutissivustot.

Kommenteissa moni kiittelee Benin toimintaa ja hyväsydämisyyttä.

– Maailmassa on vielä hienoja ihmisiä, eräs mies kirjoittaa Facebookissa.

– Mikä sankari, toinen ylistää.

– Tarvitsemme lisää Benejä maailmaan, kolmas kommentoi.

Näin varaudut autistimikirjon lapsen lentomatkaan

Marcus Autism Center muistuttaa, että autismikirjon lapsille lentokoneella matkustaminen voi olla hankalaa. Järjestö suosittelee varamaan autistiselle lapselle koneesta käytäväpaikan, varaamaan matkalle viihdykettä, harkitsemaan lentokentällä vierailua etukäteen ja tekemään varautumissuunnitelmia, jos lento myöhästyy.

Lapsen kanssa kannattaa käydä tarinan kanssa läpi erilaisia tilanteita, joita lentokentällä ja lentokoneessa voi kohdata. Jos mahdollista, kannattaa varata yölento, jolloin lapsi voi nukkua koneessa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja