Australialaismies menee maksusta hautajaisiin ja paljastaa vainajan salaisuudet – outo bisnesidea ihmetyttää: "Viimeisenä viestinä tämä on mahdollisesti todella julma niille, jotka surevat"

Australialaismies laskuttaa tuhansia dollareita siitä hyvästä, että kertoo edesmenneen salaisuudet tämän hautajaisissa.

Australialaisella Bill Edgarilla on erikoinen bisnes. Mies saa rahaa siitä, että paljastaa muiden salaisuuksia.

Bill laskuttaa jopa kymppitonnin edesmenneen salaisuuksien paljastamisesta, kertoo ABC. Asiakas maksaa Billille ennen kuolemaansa; poismenon jälkeen Bill ilmaantuu asiakkaan hautajaisiin paljastamaan asiat, joita edesmennyt ei eläessään voinut syystä tai toisesta kertoa.

– He tarvitsevat äänen, joten lainaan oman ääneni heille, Bill sanoo.

Yahoo kuvasi vuonna 2019 Billin ideaa "maailman oudoimmaksi työksi"

Nauhoittaa asiakkaiden pyynnöt

Bill kertoo, ettei hänellä ole "arvostusta eläviä kohtaan". Sen sijaan hän haluaa auttaa ihmisiä, jotka ovat vasta kuolleet. Mies on käynyt jo 22 hautajaisissa kertomassa salaisuuksia; moni paljastus liittyy esimerkiksi pettämiseen tai pieniin rikoksiin, kuten varkauksiin.

Yksi asiakas halusi hautajaisissaan kerrottavan, ettei hän halua uskonnollista hautausta; jotkut haluavat Billin hävittävän asioita tai esineitä, joita eivät halua lastensa löytävän.

Bill suojaa oman selustansa nauhoittamalla asiakkaidensa pyynnöt. Radiohaastattelussa mies kertoi, että varmistaa asiakkaidensa väitteet ennen kuin suostuu esittämään ne hautajaisissa.

Bill on kertonut bisneksistään monissa medioissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"No, voisin aina mennä kuokkimaan hautajaisiisi"

Idean bisnekseensä yksityisetsivänä toimiva Bill sai työskenneltyään parantumattomasti sairaan miehen kanssa. Aihe oli tullut esiin kuolemasta puhuttaessa. Mies halusi jättää viimeisen viestin, mutta idea muistokirjoituksesta ei ollut hänen mieleensä.

– Sanoin "no, voisin aina mennä kuokkimaan hautajaisiisi", Bill kuvaa.

Yllättäen mies todella tarttui tarjoukseen. Samalla syntyi outo ja ainutlaatuinen bisnes.

"Hän tiesi, että ystävä oli yrittänyt aloittaa suhteen hänen vaimonsa kanssa"

Ensimmäinen asiakas käski Billiä kertomaan asiansa kesken tämän parhaan ystävän puheen, joten Bill teki työtä käskettyä ja keskeytti miehen.

– Hän tiesi, että ystävä oli yrittänyt aloittaa suhteen hänen vaimonsa kanssa, Bill kuvailee salaisuutta.

Billin piti asiakkaan toiveiden mukaan myös kehottaa kolmea surijaa poistumaan.

– Asiakkaani ei halunnut heitä hautajaisiinsa ja, kuten sanoin, ne olivat hänen hautajaisensa, ja hän halusi lähteä omalla tavallaan, ei jonkun muun ehdoilla.

"Miten monissa hautajaisissa itse olet ollut kuuntelemassa täyttä kukkua?"

Billin mukaan alkujärkytyksen jälkeen kaikki sujuu yleensä hyvin, kunhan yleisön saa puolelleen.

– Moni on onnellinen, koska on saanut viestin ihmiseltä, jota rakastaa, Bill sanoo.

Billin mukaan kinkkisin tehtävä oli kertoa kuolleen läheisille, että edesmennyt oli ollut homo, ja että hänen rakastajansa oli myös paikalla hautajaisissa.

– He loukkaantuivat, mutta paikalla oli myös useita, jotka jo tiesivät asiasta, Bill paljastaa.

Miehen mukaan hänen ammatissaan on kyse asiakkaan toiveiden kunnioittamisesta. Mies kehottaa muitakin "tunnistamaan vääryydet".

– Miten monissa hautajaisissa itse olet ollut kuuntelemassa täyttä kukkua? Jos kuulet hautajaisissa jotakin, mistä et pidä, nouse ja sano jotakin, Bill kehottaa.

"Kuulostaa minusta aika pelkurimaiselta"

ABC:n haastatteleman psykologin mukaan Billin palveluksissa on ongelmansa: asiat pitäisi selvittää elossa ollessaan sen sijaan, että "pudottaa pommin" surevien omaisten niskaan omissa hautajaisissaan. Netissäkin moni pitää Billin ideaa asiattomana.

– Miten surullista. Jos on asioita, joita sinun täytyy sanoa tietyille ihmisille, sano ne itse ennen poismenoasi. En ymmärrä, miksi joku haluaisi satuttaa sivullista perhettä tai ystäviä, jotka eivät ole tehneet mitään pahaa, varsinkin, kun he surevat, Shelley Nieuwenhuizen kirjoittaa Facebookissa.

– Minulla on ristiriitainen olo. En usko, että voisin altistaa ihmisiä tällaiselle julmuudelle vain siksi, etten uskalla sanoa asioita, kun elän. Ymmärrän, että jonkun olosuhteet voivat olla erilaiset, mutta viimeisenä viestinä tämä on mahdollisesti todella julma niille, jotka surevat, vaikka viimeisen sanan saaminen tuntuisikin miten houkuttavalta. Ja oikeasti se voi olla vain kuolleen versio totuudesta, Julia Nesbitt pohtii.

– Kuulostaa minusta aika pelkurimaiselta, Steve Hyde sanoo.

– Kymppitonni kuolevan ihmisen rahoja, jotta voit hyökätä surijoiden kimppuun. Kuulostaa sosiopaatille sopivalta työltä, Josephine AF suomii.

"Hei, jos ihmiset ovat valmiita maksamaan tästä, antaa heidän tehdä niin"

Moni kuitenkin ymmärtää Billin ideaa ja pitää sitä jopa hyvänä.

– Rakastan tätä ideaa. Hei, jos ihmiset ovat valmiita maksamaan tästä, antaa heidän tehdä niin. Minusta se on nerokasta. Voisin jopa itse palkata hänet, Sam Fegan sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat