Mainos

Asuuko kotonasi sokeritoukkia? Näin torjut niitä

Useimpien kotien kylpyhuoneen lattialta voi silloin tällöin bongata yhden tai kaksi sokeritoukkaa. Mistä ne tulevat ja onko niistä haittaa? Tee Itse -lehti selvitti vastauksen.

Merkkejä:

Pienet, hopeakuoriset ja suomuiset hyönteiset kerääntyvät lattialle, yleensä keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Sokeritoukat elävät raoissa ja halkeamissa, ja niitä voi nähdä lähinnä vain yöllä.

Mitä haittaa sokeritoukista on?

Sokeritoukista ei ole suurta haittaa, ellei kerää postimerkkejä, sillä niitä ne syövät. Lähes jokaisesta kylpyhuoneesta ja keittiön kosteilta alueilta löytyy yksi tai kaksi sokeritoukkaa. Jos niitä kuitenkin on yhtäkkiä hyvin monta, etsi sokeritoukkien majapaikka. Se on nimittäin merkki siitä, että jossakin on liikaa kosteutta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näin torjut sokeritoukkia

Imuri on tehokas väline, mutta lattianpesusta ei ole sanottavaa hyötyä, sillä sokeritoukat viihtyvät kosteassa ympäristössä. Voit myös ripotella muurahaissirotetta.

Kuinka sokeritoukkainvaasion voi välttää?

Kokonaan ei sokeritoukilta voi välttyä, sillä ne ovat pärjänneet maailmassa jo noin 300 miljoonaa vuotta. Jos kuitenkin huolehdit kosteiden tilojen riittävästä tuuletuksesta, et todennäköisesti näe niitä liian usein.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Tee Itse -lehden kanssa.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.