Mainos

ASP-laina nuorille ensiasunnon ostajille: Valtiolta 3 000 säästöpalkkio kaupan päälle

ASP-laina on nuorille ensimmäisen asunnon ostoon tarkoitettu asuntosäästö- ja tukijärjestelmä. Nyt entistä paremmin ehdoin ja saat vielä valtiolta 3 000 euron säästöpalkkion!

ASP-sopimus tehdään pankin kanssa ja sen voi tehdä 18–30-vuotias henkilö.

Sopimuksessa sitoudut säästämään tietyn summan rahaa ja pankki lupautuu antamaan sinulle lainaa tavallista edullisemmalla korolla, kun säästötavoite on saavutettu. Korkotukilainalla on paikkakuntakohtainen yläraja.

ASP-tili on veroton, korollinen säästämistili ja sille on tarkoitus säästää 10 prosenttia asunnon hinnasta: pankki lainaa loput kauppasummasta. Talletukset tehdään 150–3 000 euron suuruisina erinä vähintään kahdeksana kalenterivuosineljänneksenä, joiden ei tarvitse olla peräkkäisiä.

Lisäksi saat valtiolta 3 000 euron säästöpalkkion, jos säästöehdot täyttyvät ja asunto hankitaan vuoden 2011 loppuun mennessä.

Valtio hyvittää mahdolista korkonousuakin

ASP-talletukselle maksetaan vuotuista korkoa 1 %. Talletukselle saat myös lisäkorkoa talletusten aloittamisvuodelta ja enintään viideltä seuraavalta vuodelta. Lisäkorko on vähintään 2 % ja enintään 4 %. Talletuskorosta ja lisäkorosta sinun ei tarvitse maksaa veroa. Lisäksi valtio maksaa osan lainan korosta korkotukena kymmenen ensimmäisen lainavuoden ajan, jos korko nousee yli 3,8 prosentin.

Kun olet säästänyt sopimuksesi mukaisen osan asunnon hinnasta, saat pankilta loput luottona. Luotolle on mahdollista saada valtion korkotukea, jota maksetaan 10 ensimmäisen lainavuoden ajan, jos olet ostanut asunnon 1.6.2005 tai sen jälkeen.

Lisätietoja saat omasta pankistasi.

Katso uusia asuntoja omalta asuinalueeltasi Jokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.