Asiantuntijoiden yhdeksän kohdan listaus: Näistä merkeistä tiedät olevasi hyvässä parisuhteessa

Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 0:48
KATSO VIDEO: Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa Tinderissä ainakin kerran!

Nämä merkit kertovat, että toisesta kannattaa pitää kiinni!

Independentin haastattelemat parisuhdeasiantuntijat kertovat yhdeksän esimerkkiä asioista, jotka kielivät tasapainoisesta ja hyvästä parisuhteesta.

1. Pystytte tulemaan asioissa toisianne puolitiehen vastaan

Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Kate Moyle kertoo, että onnistuneen suhteen salaisuus piilee kyvyssä tehdä kompromisseja.

– Suhde on aina osapuolten yksilöllisten tarpeiden välistä kamppailua. Ei pitäisi edes olettaa, että kaikesta saataisiin sovittua täydellisesti, hän selittää.

Jos teidän on helppo tulla toisianne puolitiehen vastaan ollessanne jostain erimieltä, tiedät, että tästä tyypistä kannattaa pitää kiinni.

2. Hän saa sinut tuntemaan olosi hyväksi

Oikeanlainen ihminen saa sinut voimaantumaan ja luottamaan itseesi enemmän. Näin uskoo deittailuasioihin erikoistunut somevaikuttaja James Preece.

Jos kumppanisi saa sinut jatkuvasti kyseenalaistamaan ajatukseksi ja suhtautumisesi ulkonäköösi, ei kaikki ole kunnossa. Hyvä kumppani haluaa sinun olevan onnellinen eikä halua sinun epäilevän itseäsi.

3. Hän on hyvä kuuntelija

Hyvä kumppani kuuntelee toista, vaikka tämän kertoma ei välttämättä olisikaan kuuntelijan mielestä kaikkein mielenkiintoisinta. Kuuntelemalla osoitat, että toinen on aikasi ja kiinnostuksesi arvoinen. 

Moyle muistuttaa, että on tärkeää kokea tulevansa kuulluksi parisuhteessa. 

4. Teillä on samanlaiset ydinarvot

Jokaisesta asiasta ei tarvitse olla samoilla linjoilla, mutta ydinarvojenne olisi hyvä sopia yhteen. Preece painottaa, että pitkäaikainen suhde jonkun kanssa vaatii sitä, että olette tavoitteidenne ja arvojenne suhteen samoilla linjoilla. 

Tällaiset asiat voivat liittyä lasten hankintaan, toivomaanne asuinpaikkaan tai ihan vain siihen, miten haluatte elämäänne elää. 

– Te olette tiimi ja teidän pitää olla samalla sivulla, hän selittää.

Tämä vaatii siitä, että olette yhtä mieltä siitä, mikä elämässä on tärkeää.

5. Keskustelunne pysyy terveellä pohjalla, kun olette eri mieltä

Riidat eivät aina ole suhteessa huono juttu. Itse asiassa tapanne käsitellä erimielisyydet voivat vaikuttaa siihen, miten hyvin suhteenne kestää.

– Oikeanlaisen tyypin kanssa sinun pitäisi pystyä ilmaisemaan vastakkaiset tai eriävät näkemykset ilman, että suhde menee säpäleiksi tai että siihen tulee säröjä, Moyle kertoo.

– Teidän pitäisi ymmärtää ja hyväksyä toistenne näkemykset, vaikka ne eivät sopisikaan yhteen.

Tämä on Moylen mukaan merkki siitä, että hyväksytte toisenne yksilöinä. Se on hyvää harjoitusta vakavampia keskusteluita varten.

6. Sinua ei pelota kertoa toiselle, mitä sinulla on mielen päällä

Oikealainen tyyppi ei tuomitse sinua, sanoo Preece. Lisäksi hän kuuntelee ja auttaa, kun sinulla on ongelmia.

– Sinun pitäisi voida vapaasti olla oma itsesi ja näyttää kaikki puolet itsestäsi, hän selittää.

– Jos jokin vaivaa sinua, siitä kannattaa kertoa nopeasti, eikä padota asiaa mielen perukoille.

7. Hän tarjoaa sinulle jakamattoman huomionsa

Oletko koskaan kertoessasi jotain asiaa toiselle huomannut tämän selaavan somea samaan aikaan puhelimesta? Moylen mukaan hyvä kumppani ei toimi näin.

– Läsnäolo on tärkeä osa ihmisten välistä kommunikointia ja osoittaa sen, miten paljon arvostamme toista henkilöä.

– Teknologia, ruudun tuijottaminen ja sovellusilmoitukset vievät niin usein huomiomme. Merkityksellisten ihmissuhteiden syntymisessä huomion keskittämisellä toiseen on iso rooli.

8. Ystäväsi ja perheesi rakastavat häntä

Yleensä hyvä merkki tulevan kannalta on se, että läheisesi pitävät kumppaniehdokkaastasi. 

– Ympärilläsi olevat ihmiset pystyvät hyvin tekemään päätelmiä ja luultavasti tuntevat sinut paremmin kuin sinä itse, uskoo Preece.

9. Hän tekee vuoksesi pieniä juttuja

Oikeanlainen tyyppi huomioi sinua pienin teoin. Rakkautta ei tarvitse aina ilmaista suurieleisesti.

– Sinun ei tarvitse käyttää valtavia summia tai hemmotella kumppaniasi piloille, jotta tämä tietäisi, mitä tunnet häntä kohtaan, Moyle sanoo.

Tämä pieni rakkaudenteko voi olla vaikkapa kahvin tuominen aamulla sänkyyn tai se, että laitat hänelle ruokaa, kun hänellä on takanaan pitkä päivä. 

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat