Onko kihlauksella nykymaailmassa enää mitään väliä? Raati vastaa: "Kun lupaus avioliitosta on tehty, ei suhteesta enää lähdetä"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mitä kihlaus merkitsee? Itselleni se kertoo, että nyt olemme virallinen pari, joka alkaa pikkuhiljaa rakentamaan yhteistä tulevaisuutta omaan tahtiin, mutta miten nykyään muut tämän näkevät? Onko kihloihin menemisellä enää mitään merkitystä?" kysyy nimimerkki Hemulitar.

Näin raati vastasi

"Ei ole muuta merkitystä kuin siviilisääty vain vaihtuu."
– Mies, 21, parisuhteessa

"Kihlaus merkitsee sitä, että pari on valmis viettämään loppuelämänsä toistensa kanssa."
– Mies, 18, parisuhteessa

"Kyllä on. Se on lupaus jakaa elämänsä rakastetun kanssa."
– Sukupuoleton, 45, sinkku

"Kihlaus merkitsee itselleni ihan älyttömästi. Jos jonkun kanssa kihlautuu, se sitoo ihmiset yhteen paljon vahvemmin kuin seurustelu, ja siinä vaiheessa toisen kanssa halutaan rakentaa tulevaisuus yhdessä. Ikinä ei myöskään saa kosia leikillään!"
– Nainen, 18, parisuhteessa

"Vaikka koen olevani moderni nainen, pyrin murtamaan rakenteita, enkä ole kovin perinteikäs, olen silti sitä mieltä, että kihlaus on lupaus avioliitosta. Minulle se on lupaus yhteisestä tulevaisuudesta ja osoitus vilpittömästä rakkaudesta."
– Nainen, 22, avoliitossa

"Kihlaus on sitoutuminen parisuhteeseen ja lupaus avioliitosta (mikäli sitä tahtoo). Kihlaus oli itselleni jonkinlainen todiste siitä, että olemme 150-prosenttisen varmoja toisistamme ja halusimme sen näyttää muillekin. Kihlauksella todella on merkitystä!"
– Nainen, 22, avoliitossa

"Minulle kihlaus merkitsee lupausta avioliitosta, ja sitä kautta se on sitoumus loppuelämän viettämisestä yhdessä. Tahdon perinteisesti kumppanini kysyvän isältäni kättäni ennen kihloja."
– Nainen, 22, parisuhteessa

Katso myös: Mies tiputti ja kadotti kihlasormuksen kosinnan päätteeksi – poliisi pelasti tilanteen! Juttu jatkuu videon alla.

Mies tiputti ja kadotti kihlasormuksen kosinnan päätteeksi, poliisi pelasti 1:19

"Kihlaus on lupaus naimisiinmenosta, eli oman elämänsä jakamisesta toisen kanssa. Se tahto, että haluaa olla ainoastaan sinun. Ymmärrän myös, jos kihlaudutaan paljon ennen häitä. Se on rakkaudenosoitus."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Kihlat tarkoittavat, että suunnitellaan häät ja mennään naimisiin. Avoliitto tarkoittaa, että olette virallinen pari, joka alkaa rakentaa yhteistä tulevaisuutta omaan tahtiin. Älkää menkö kihloihin, jos ette aio naimisiin."
– Nainen, 30, kihloissa

"Kihlat ovat lupaus avioliitosta. Koen, että kun lupaus avioliitosta on tehty, ei suhteesta enää lähdetä, vaan ollaan toisen kanssa niin hyvinä kuin huonoina hetkinä."
– Nainen, 19, parisuhteessa

Katso myös: Tämä kosinta ainakin jää mieleen! Mies teki kihloista pysyvät ja kosaisi tatuoinnilla. Juttu jatkuu videon alla.

"Kihlaus on lupaus avioliitosta. Avioliitto sinänsä on nyky-yhteiskunnassa aika pitkälti vain turha paperi, mutta byrokratian ja juridiikan vuoksi voisin mennä naimisiin. En ymmärrä kihlautumista vain todisteena siitä, että ollaan kovin tosissaan yhdessä."
– Nainen, 39, sinkku

"Kihlaus syntyy, kun parisuhteen toinen osapuoli kysyy toiselta "menetkö kanssani naimisiin?" ja toinen vastaa myöntävästi. Se on siis lupaus avioliitosta. Ihmettelen suuresti ihmisiä, jotka sanovat olevansa kihloissa, mutta eivät sitten kuitenkaan ole..."
– Nainen, 46, sinkku

"Kihlat = häät ja yhteinen tulevaisuus. Näin se meni meillä. Sitten mies petti ja kihlat purettiin."
– Nainen, 32, avoliitto

"Olen vanhanaikainen, ja minulle se on lupaus avioliitosta. Koen kihloissa olemisen vakavampana suhteena kuin pelkän yhdessä asumisen."
– Nainen, 45, naimisissa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat