Asiantuntijan niksit: Näin kasvatat yrttejä omassa keittiössäsi!

Yrttikeittiön viherasiantuntija Tuovi Mutanen tietää niksit yrttien kasvatukseen. Tällä kertaa perehdymme yrttitarhan kasvatukseen keittiössä.

Yrttikeittiön lukija haluaa tietää, voiko yrttejä kasvattaa ilman parveketta, ihan vaikka vain pikkukaupunkikodin keittokomerossa?

– Keittiö on mukava paikka yrttien kasvatukseen, sillä kun yrtit ovat lähellä, tulee niitä myös käytettyä. Vaikka sisätiloissa riittää lämpöä, on valoa kuitenkin etenkin talvisaikaan niukanlaisesti. Myös kuiva huoneilma koettelee lämmityskaudella kasveja. Kevättalvella luonnonvalo alkaa riittää ikkunalaudallakin, mutta lisävalon ja suihkuttelun turvin yrttien kasvatus onnistuu myös pimeimmän ajan yli, kertoo Tuovi Mutanen.

– Yrttien kasvatuksen voi aloittaa kylvämällä tuoreita siemeniä vähäravinteiseen multaan tai istuttamalla suurempaan ruukkuun valmiita ruukkuyrttejä. Eri lajien ominaisuuksiin tutustumalla löytyvät oman keittiön mieluisimmat kasvatettavat. Ikkunaviljelyssä ei edes tarvitse tavoitella pitkäikäisiä yrttejä, vaan kylvöjä kannattaa uusia muutaman viikon välein ja korjata yrttisato nuorena. Maistuvia ja tuoksuvia kokeiluja!

Lue myös muut Tuovin vinkit:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja