Mainos

Asiantuntija varoittaa ihonhoitotuotteiden sisältämästä ainesosasta: "Ihon pahin vihollinen heti auringon jälkeen"

Asiantuntijan mukaan ainesosa, jota ihonhoitotuotteita ostellessa tulisi vältellä, on öljy.

Amerikkalaistohtori Rachael Eckel ZO Skin Healthilta kertoi MTV Lifestylen haastattelussa, että öljyä sisältäviä ihonhoitotuotteita ei olisi syytä käyttää ollenkaan. Eckel listaa öljyn peräti niin haitalliseksi iholle, että vain aurinko ylittää sen haitallisuudessaan, jos mitataan ihon pahimpia vihollisia.

– Öljy on ihon pahin vihollinen heti auringon jälkeen. Meidän kasvojemme iho ei tarvitse sitä, hän kertoo.

Asiantuntija havainnollistaa öljyn vaikutuksia ihoon vertaamalla aikuisen ja lapsen ihoja. Syy siihen, että lapsen pehmoinen ja sileä iho alkaa muuttua murrosiän kynnyksellä, piilee Eckelin mukaan nimenomaan öljyssä.

– Lapsen iho on on täydellinen: Se ei rasvoitu, eikä siinä ole finnejä. Syy tähän on se, että lapsen kasvojen iho ei tuota öljyä, hän toteaa.

Monet iho-ongelmat mustapäistä finneihin johtuvat siitä, että iholla on tukoksia, joita muun muassa ihon pinnalle kerääntynyt öljy aiheuttaa. Asiantuntija ei usko, että mustapäiden aiheuttama ongelma ratkeaa samoilla ainesosilla kuin ne ovat syntyneet. Tästä syystä Eckel ei suosittele käyttämään öljyä sisältäviä ihonhoitotuotteita, vaikka iho olisi hyvinkin kuiva.

– Öljy ei liity ihon kosteutukseen, Eckel tyrmää.

***

2:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.