Asiantuntija tyrmää suomalaisen NHL-toivon vertaamisen Mikko Rantaseen – "Hän dominoi tuolla jäällä"

5:01
Ismo Lehkonen analysoi Kasper Björkqvistiä. Videolla myös NHL-lainan omia kommentteja.

KooKoon NHL-laina Kasper Björkqvist on esittänyt alkukaudella pirteitä otteita jääkiekon SM-liigassa. C Moren liigastudiossa nousi esiin vertaus Björkqvististä Mikko Rantaseen, mutta asiantuntija Ismo Lehkonen näkee kaksikossa kuitenkin paljon eroja.

Björkqvist pelasi viime kaudella uransa ensimmäiset kuusi AHL-ottelua ja teki yhden maalin. NHL:ssä 23-vuotias suomalaishyökkääjä ei ole vielä debytoinut, ja Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaaja hakee taalaliigan kauden alkua odotellessa vauhtia lainalla kotoisesta SM-liigasta.

Björkqvist on iskenyt viiteen otteluun KooKoo-paidassa tehopisteet 3+3=6 ja kantaa kultaista kypärää. 186-senttinen ja 97-kiloinen jässikkä herättää huomiota myös lihaksikkaalla ulkomuodollaan ja suurilla voimatasoillaan

C Moren studiossa nousivat esiin yhtäläisyydet vuotta aiemmin syntyneen Colorado Avalanchen NHL-tähden Mikko Rantasen liikkeeseen, kiekonsuojaukseen ja kokoon. Myös Rantanen on kookas ja voimakas hyökkääjä; hänellä on kokoa 193 senttiä ja 96 kiloa.

– Mikko Rantaseen on vielä todella paljon matkaa, Ismo Lehkonen totesi.

Lehkonen sanoi näkevänsä Rantasen aivan erilaisena pelaajana ja muistutti, että tämä kuuluu NHL:n kovimpien hyökkääjien joukkoon. 

– Mikko Rantanen on aika heavy-luokan pinnojen tekijä.

Lehkosen näkemyksessä korostui, että on eri asia tehdä tulosta jäällä kuin punttisalilla.

– Vahvuuttahan tuossa kropassa on. Sanoisin, että ei Mikko Rantanenkaan tuolla punttisalilla dominoi, hän dominoi tuolla jäällä.

– On muistettava, että punttisalit on punttisaleja ja jääntason toiminta on jääntason toimintaa. Monelle nuorelle pelaajalle sanoisin niin, että aina kun te teette jotain, se pitää olla helppo siirtää peliin. Valmentajalla ei ole aikaa räätälöidä sitä uudestaan.

"Tällä pelaajalla on luonnetta"

Vaikka Lehkonen vielä Björkqvistin kohdalla suurimpia hehkutuksia toppuuttelee, hän kehuu hyökkääjää etenkin tämän henkisistä ominaisuuksista.

– Kun valmentajana ajattelen, yritän aina kissojen ja koirien kanssa löytää sellaisia pelaajia, joilla on luonnetta. Tällä pelaajalla on luonnetta.

Lehkonen näkee Björkqvistin taustalla hyvää kotikasvatusta. Opiskelut ja elämänhallinta ovat olleet jiirissä vuosia Pohjois-Amerikan NCAA-yliopistosarjassakin tahkonneella vuoden 2016 nuorten maailmanmestarilla.

– Hän on aika nopealla aikajänteellä oppinut sen, miten käytät päivittäisen tuntimäärän monipuolisesti hyväksi. Hän tykkää urheilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja