"En olisi ikipäivänä uskonut" – asiantuntija äimisteli toden teolla SM-liigan sensaatiota

1:48
C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen hämmästyi Jukurien HIFK-voitosta.

Sarjajumbon paikalla ennen lauantaita keikkunut Jukurit yllätti toden teolla myös C Moren asiantuntijan Ismo Lehkosen, kun mikkeliläisseura tarjosi HIFK:lle kylmää kyytiä 4–1-lukemin.

Ottelua isännöinyt Jukurit löi kovat alkutahdit avauserässä, kun tulikuumassa viressä oleva venäläinen NHL-laina Vitali Abramov napautti kaksi ensimmäistä maalia ja Teemu Pulkkinen osui vielä reilu minuutti ennen erän loppua.

Otto Koivula onnistui iskemään HIFK:n ainokaisen, kun helsinkiläiset pelasivat kolmannessa erässä ylivoimaa ilman maalivahtia. Jesper Piitulainen katkaisi kuitenkin vieraiden viimeisetkin toivonrippeet iskemällä perään Jukurien neljännen osuman.

Sarjaviitosena ollut HIFK oli kaatunut rujosti sarjajumbon käsittelyssä.

– En olisi ikipäivänä uskonut, en ikipäivänä. Tämä pohjautuu siihen, että vaikka IFK:n rosterista puuttuu miehiä, niin kun mennään Mikkeliin pelaamaan, tuosta rosterista olisi aikaisempien otteluiden tulosten varjolla pitänyt löytyä potkua nuijia Mikkelin Jukurit. Se pohjautuu myös siihen, että Jukurien Ässät-pelin voitto (torstaina jatkoajalla) ei vakuuttanut minua. Se oli aika passiivista, sellaista kierrättämistä, Ismo Lehkonen kommentoi.

Jukurit oli ennen Ässät-jatkoaikavoittoa neljän ottelun jälkeen nollilla. Nyt tilillä on kaksi perättäistä voittoa ja viisi pistettä. Jukurit nousi jumbopaikalta kaksi pykälää ylöspäin 13:nneksi, kun taas HIFK putosi kaksi sijaa seitsemänneksi.

– Mikkelille äärimmäisen tärkeä voitto, joka nostaa varmasti itseluottamusta.

Lehkonen nosti esiin, että Jukurien aiemmin tahmeana näyttäytynyt viidellä viittä vastaan -pelaaminen tuotti nyt maaleja. Vain Abramovin toinen osuma oli ylivoimamaali, muut Jukurien kaapit syntyivät tasaviisikoin.

–  Tämä saattaa poikia jotakin hyvää tuolle nuorelle valmennustiimille – siellä on (Marko) Kauppinen ja (Jari) Kauppila valmennuksessa. Tämä auttaa heidän matkaansa selvästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja