Asiantuntija neuvoo: Näin teet koirasi kesästä onnistuneen

Koira tarvitsee hyvää hoitoa myös loma-aikaan. Mikäli mahdollista, koira kannattaa ottaa mukaan perheen lomanviettoon.

Koira nauttii kesästä siinä missä ihminenkin.

– Olisi kiva, että kesäloma koskisi koiraakin. Koira nauttii, kun se saa olla ja tehdä asioita perheensä kanssa. On siis hyvä, jos koira voidaan ottaa mukaan vaikkapa mökille, sanoo Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö.

Koirille kesä on täynnä tarkkailtavaa ja erilaisia hajuja.

– Vapaana oleminen ja luonnon möyhiminen on koiranelämää. On kuitenkin huolehdittava, ettei koira pääse karkaamaan tai häiritsemään muita eläimiä tai ihmisiä.

Esimerkiksi saarella vapaana juokseva koira voi aiheuttaa suurta haittaa pesiville linnuille.

Vesi on ykkönen

Moni koira pitää uimisesta. Uimista kannattaakin suosia, mutta sinileväiseen veteen koiraa ei saa päästää.

Uimareissujen lisäksi koira kaipaa vettä myös juomista varten. Kesällä koira hikoilee paljon, ja raikasta vettä on oltava aina tarjolla.

– Koira hikoilee kielen kautta. Juoma-astiaa pitää muistaa täydentää päivän mittaan, kukapa meistä ei tykkäisi raikkaasta vedestä.

Juoma-astia on syytä myös pestä säännöllisesti harjalla, muuten se muuttuu helposti limaiseksi ja bakteerit alkavat kasvaa.

Varjopaikka on paras paikka

Jos koira elää esimerkiksi omakotitalossa, jossa sitä pidetään pihalla ketjussa, on huolehdittava, että koiralla on aina mahdollisuus päästä varjoon. Sama koskee kaikkia tilanteita, joissa koira jätetään hihnassa odottamaan.

Juttu on uusinta kesäkuulta 2012.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat