Asianajaja: Vastaamo-murrosta syytetty Kivimäki ahdistunut tutkintavankeudessa

Kivimäki kiistää murtautuneensa Vastaamo-tietokantaan – hymy hyytyi oikeudessa 4:00

Tänään valmisteluistunnolla alkaneessa Vastaamon tietomurto- ja kiristysoikeudenkäynnissä syytetyn penkillä istunut Julius Aleksanteri Kivimäki esiintyi vakavana. Aiemmin vangitsemisistunnossa herätti huomiota Kivimäen hymyileväinen esiintyminen.

Kivimäen asianajaja Peter Jaari toteaa, että tulkinnoista huolimatta Kivimäki oli suhtautunut oikeudenkäyntiin vakavasti jo aiemmin. Hän arvioi päämiehensä olleen vain yllättynyt oikeudenkäynnissä olleen median määrästä. Nyt asia ei enää tullut yllätyksenä.

– Ei ole kumpanakaan kerralla asiat yhtään hauskuuttanut, Jaari vakuutti.

Puolustuksen kanta on, että Kivimäki ei ole syyllistynyt mainittuihin rikoksiin, eikä hänellä ole mitään tekemistä asian kanssa.

– Ei siellä syyttäjällä ole konkreettista liityntää Kivimäkeen, Jaari sanoo.

Siitä, kuka teon takana olisi ei Kivimäellä Jaarin mukaan ole käsitystä.

– Jos meillä olisi se, joka tässä taustalla on, niin se hän olisi hienoa.

Tutkintavankeus on Jaarin mukaan ollut Kivimäelle koettelemus.

– Tietenkin hän asiat ottaa vakavasti, ja tietenkin on ahdistunut, että on syyttömänä pidetty vangittuna koko tämän ajan.

Syyttäjät vaativat 26-vuotiaalle Julius Aleksanteri Kivimäelle seitsemän vuoden vankeusrangaistusta kymmenistä tuhansista rikoksista. Häntä syytetään törkeästä tietomurrosta, tuhansista törkeistä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisistä sekä Vastaamoon ja sen asiakkaisiin kohdistuneista törkeistä kiristyksen yrityksistä. Lisäksi häntä syytetään joistain törkeistä kiristyksistä.

Haasteensa oikeudenkäynnille tuottaa todistusaineiston massiivinen koko ja sen ymmärtämisen vaatima tekninen asiantuntemus.

Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki arvostelee rajusti keskusrikospoliisin kybertutkintaa 3:57
Katso video: Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki arvostelee rajusti keskusrikospoliisin kybertutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat