Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki hyökkää KRP:tä vastaan: "Poliisilla on ollut pakonomainen tarve löytää joku syyllinen"

Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki arvostelee rajusti keskusrikospoliisin kybertutkintaa 3:57
Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki arvostelee rajusti keskusrikospoliisin kybertutkintaa.

Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki kiisti Rikospaikan erikoishaastattelussa edelleen jyrkästi kaikki häneen kohdistuvat rikosepäilyt. 

Kivimäki myös arvosteli rajusti keskusrikospoliisin kybertutkintaa. Kivimäen mukaan esitutkintapöytäkirja on väkisin rynnitty läpi, ja poliisilla on ollut pakonomainen tarve löytää joku syyllinen.

– Tietenkin se on ymmärrettävää, koska KRP:n verkkorikospuolella budjetit riippuvat tästä onnistumisesta. Siellähän ei lopulta kovin montaa rikosta ole selvitetty ja kuitenkin aika paljon rahaa menee. Ja jos näinkin isossa jutussa ei onnistuta saavuttamaan mitään, se olisi heille kauhea tappio, kun on käytetty miljoonia tähän tutkintaan, Kivimäki sanoo.

– Takana on tarve perustella heidän omaa olemassaoloaan. Ihmisten työt ovat vaakalaudalla ja riippuvaisia siitä, että tämä asia saadaan käsiteltyä heidän edukseensa, jotta he voivat sanoa selvittäneensä tämän rikoksen.

Kiistää myös uudet epäilyt

Kivimäki kiistää jyrkästi myös syyskuussa julkisuuteen tulleet tiedot, joiden mukaan häntä epäillään yli 14 000 uudesta tietomurrosta.

– Tässä on kyse täsmälleen samasta asiasta kuin Vastaamoon kohdistuneessa tietomurrossa. Se on yksi ja sama teko. Tämä on ollut poliisin tiedossa jo vuodesta 2020, ja tässä asiassa tuskin on edes syyteoikeutta Suomessa. Syyttäjä on tehnyt tässä viime metreillä päätöksen sekoittaa pakkaa ja kaivaa tämän haudastaan. 

– Esitutkintamateriaalin mukaan nämä teot on tehty hollantilaiselta palvelimelta ja tietomurrot ovat kohdistuneet ulkomaisiin tahoihin. On hyvin vaikea ymmärtää syyttäjän motiivia sitoa tällaista juttua tähän, Kivimäki sanoo.

Syyttäjä päättää viimeistään ensi viikolla, nostaako hän Vastaamo-asiassa syytteitä Kivimäkeä vastaan.

Katso Julius Kivimäen koko haastattelu MTV Katsomosta.

Katso koko Kivimäen haastattelu kokonaisuudessaan alapuolelta.

Vastaamo tietomurrosta syytetty Julius Kivimäki kiistää Rikospaikan erikoishaastattelussa yhä kaikki rikosepäilyt 19:14

Lue myös:

    Uusimmat