Julius Kivimäki väittää Rikospaikassa poliisin rakentaneen tarinan Vastaamon tietomurrosta – ymmärtää uhrien vihan

Vastaamon tietomurtoepäilty Julius Kivimäki kertoo, mitä hän ajattelee valtavasta rikosvyyhdistä, josta häntä epäillään 2:32
Mitä Julius Kivimäki ajattelee valtavasta rikosvyyhdistä, josta häntä epäillään ja ymmärtääkö hän uhrien vihan? Katso ote Rikospaikan erikoishaastattelusta videolta.

Vastaamon tietomurrosta epäilty 26-vuotias Julius Kivimäki kertoo Rikospaikan erikoishaastattelussa, että hän kiistää yhä kaikki häneen kohdistuvat rikosepäilyt.

Keskusrikospoliisi epäilee Kivimäkeä psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneesta törkeästä tietomurrosta, Vastaamo-asiakkaiden arkaluontoisten potilastietojen levittämisestä ja uhrien törkeän kiristyksen yrityksestä. Uhreja on yli 33 000.

Haastattelu on ensimmäinen, jonka Kivimäki on antanut sen jälkeen, kun hän alkuvuonna jäi kiinni Ranskassa.

– Näiden tietojen valossa, joita meille on jaettu, on vaikea ymmärtää miten nämä epäilyt kohdistuvat juuri minuun. Siellä on kuitenkin kymmenkunta muuta ihmistä, joihin nämä samat, varsin heikot materiaalit voisivat sopia, Kivimäki sanoo.

Kivimäki kiistää ehdottomasti olevansa Vastaamon tietomurtaja.

– Emme ole saaneet tässäkään vaiheessa selvyyttä poliisin käsityksestä tästä mekaniikasta, miten nämä asiat olisivat tosiasiallisesti tapahtuneet.

Kivimäki väittää poliisin rakentaneen tarinaa

Keskusrikospoliisin mukaan moni seikka kytkee Kivimäen tietomurtoon. Kivimäki on eri mieltä.

– Esitutkintapöytäkirjassa ei ole sellaisia yksityiskohtia, jotka millään tavoin sitoisivat minua tähän tekoon. Poliisi yrittää rakentaa tällaista hyvin monimutkaista tarinaa tässä, mutta minä en ole tätä tehnyt. Siellä ei ole mitään sellaista, että minun tietokoneeltani tai minun osoitteestani olisi tehty jotain tekoon liittyvää asiaa, hän sanoo.

Katso videolta, mitä Kivimäki sanoo siitä, että moni Vastaamon tietomurron uhri kohdistaa vihansa häneen.

Julius Kivimäen haastattelu illan Rikospaikassa klo 22.35 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat