Mainos

Arvonimilautakunta ei puolla Kakkosen arvonimeä

Arvonimilautakunta ei puolla Kyösti Kakkoselle haettua vuorineuvoksen arvonimeä. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) haluaa samalla oikaista julkisuudessa olleita tietoja lautakunnan viime syksyn päätöksestä.

Vanhanen kiistää, että asia olisi tuolloin jätetty lautakunnassa pöydälle kuten julkisuudessa on väitetty.

- Jo silloin teimme päätöksen, että emme puolla tätä haettua vuorineuvoksen arvonimeä, vaan päätimme tarjota toista arvonimeä tilalle, joka on aika normaali käytäntö. Hakijat uudistivat hakemuksensa, mutta eilen teimme päätöksen, ettemme puolla hakemusta, Vanhanen painottaa.

Tällä kertaa tilalle ei tarjota kauppaneuvoksen arvoa, vaan hakemus on Vanhasen mukaan nyt loppuunkäsitelty. Kauppaneuvoksen tittelistä kieltäytyivät viime syksynä nimenomaan Kakkosen arvonimen hakijat. He eivät alhaisempaa arvonimeä kelpuuttaneet.

Tokmannin konsernijohtaja Kyösti Kakkonen puolestaan kertoo, että hän oli aiemmin jo ilmoittanut hakemuksensa puuhamiehelle, ettei halua häntä koskevaa arvonimiasiaa arvonimilautakuntaan. Illansuussa tavoitettu Kakkonen oli myös siinä käsityksessä, että hakemus todellakin poistettiin käsittelystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.