Arto Paasilinnan poika: Isä nauttii elämästään hoitokodissa

Menestyskirjailija Arto Paasilinnan poika Petteri Paasilinna kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille isänsä elämästä hoitokodissa.

Arto Paasilinna sai lokakuussa 2009 aivoinfarktin. Sairaskohtauksen jälkeen kirjailija oli puoli vuotta sairaalassa, jonka jälkeen hänet siirrettiin hoitokotiin.

Petteri Paasilinna kertoo näkevänsä isäänsä hoitokodissa noin viikoittain. Miehen mukaan Arto Paasilinna viihtyy hoitokodissa hyvin ja nauttii elämästään.

– Isä on hyvillä mielin. Muistiongelmista huolimatta hän nauttii täysillä elämästä ja on hyväntuulinen. Isä on mukavasti päivässä kiinni ja oikeastaan hän on nyt fyysisesti paremmassa kunnossa, kuin aiemmin.

Petteri Paasilinna kuvailee isänsä hoitokotia pieneksi ja sosiaaliseksi. Tiiviissä yhteisössä on paljon sosiaalista toimintaa, joten Arto Paasilinna ei poikansa mukaan ole hoitokodissa yksinäinen. Kevään ja kesän aikana Petteri Paasilinna on vienyt isäänsä käymään myös tiluksillaan ja retkillä.

Lääkärit ovat kertoneet Petteri Paasilinnalle isänsä tilanteen vakiintuneen. Menestyskirjailijan poika uskookin säännöllisen ja valvotun hoidon vähentävän uuden sairaskohtauksen riskiä.

Arto Paasilinna on yksi Suomen menestyneimpiä kirjailijoita. Humoristikirjailijana tunnetun Paasilinnan tuotantoa oli vuonna 2009 käännetty 46 kielelle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat