Arto Paasilinnan poika: Helteet rankkoja isälle

Vaikka aivoinfarktista toipuva kirjailija Arto Paasilinna nauttii kesäpäivistä mieli korkealla, ovat helteet välillä tukalia.

Kirjailija Arto Paasilinnaa hoidetaan parhaillaan miehen vuonna 2009 saaman aivoinfarktin vuoksi. Arton poika Petteri Paasilinna kertoo Arton voinnin pysyneen tasaisena myös kesän aikana.

– Isä on kesän aikana päässyt käymään mökillä ja muutenkin hän nauttii aurinkoisina päivinä ulkoilusta, mieli on korkealla. Voi sanoa, että tässä on ihan eri tilanne, kun esimerkiksi vielä vuosi sitten, Petteri Paasilinna toteaa MTV3.fin Viihdeuutisille.

Kuumat hellepäivät ovat kuitenkin niin Artolle, 69, kuin monille muillekin hänen ikäisilleen hyvin tukalia.

– Helteet tietenkin ovat rasittavia ja hän väsyy helposti. Täytyy vain huolehtia, että isä nauttii tarpeeksi vettä ja pysyttelee varjossa.

Vakavasta sairaudesta toipuva menestyskirjailija nähtiin maaliskuun alussa Ateneumin taidemuseossa olleessa näyttelyssä. Olisiko mahdollista, että jossain vaiheessa hän tapaisi myös fanejaan?

– Täytyy muistaa, että isä on kuitenkin hoidossa, joten ikävä kyllä fanien tapaaminen ei ainakaan tällä hetkellä ole mahdollista. Hän kyllä nauttii ihmisten tapaamisesta, joten sinänsä ajatus ei ihan mahdoton kuitenkaan ole, katsotaan ajan kanssa, Petteri Paasilinna muotoilee.

Arto Paasilinna sai vakavan sairauskohtauksen lokakuun alussa 2009. Hän kärsi aivoinfarktin lisäksi myös aivoverenvuodosta. Paasilinna on kirjoittanut huikean uransa aikana 35 romaania, jotka ovat myyneet satojatuhansia kappaleita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat