Arto Paasilinnan Petteri-poika: Isä nauraa taas

Suomen rakastetuimpiin kirjailijoihin lukeutuva Arto Paasilinna, 68, on toipunut hyvin lokakuussa 2009 saamastaan aivoinfarktista.

Vakavasta sairaudesta toipuva menestyskirjailija nähtiin maaliskuun alussa Ateneumin taidemuseossa olleessa näyttelyssä. Rakastetun kirjailijan näkeminen kansan parissa lämmitti monia Paasilinnan ihailijoita, ja kirjailijan Petteri-pojan mukaan isän fyysinen kunto on kohentunut huimasti viime syksystä.

– Isä on hyväntuulinen, ja hän voi fyysisesti erittäin hyvin. Toipuminen on edennyt hyvin, ja on erittäin hienoa, että häntä kiinnostaa lähteä juuri kyseiseen näyttelyyn, joka on kulttuuria, Paasilinnan Petteri-poika kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Petteri Paasilinnan mukaan isän päiväohjelma on rakennettu entisen kirjailijan voinnin mukaisesti. Päiviin kuuluu mukavasti aktiviteettia ja sosiaalista elämää, eikä Paasilinnan tarvitse olla yksin.

– Isä nauttii tämänhetkisestä elämästään. Hän ei kirjoita enää koskaan, mutta nyt hänen elämässään on toiset ajat. Tottakai hän puhuu paljon kirjoittamisesta ja hänellä on haaveita, koska kirjoittaminen on hänellä niin selkäytimessä. Hän on kuitenkin vakavasti sairas, mikä tarkoittaa sitä, että muisti on huono. Isä ei tule kirjoittamaan enää koskaan, poika muistuttaa.

Pojan mukaan isän kuntoutuminen on tuonut takaisin myös vanhan, tutun isän.

– On ollut kauhean kiva jutella asioista, jotka isälle tulevat mieleen. Hän on puhunut paljon 80-luvusta ja sen aikaisista asioista. Myös vanhat eleet ja naurahdukset ovat tulleet takaisin. Se on hienoa, sillä luulimme niiden jo kadonneen. Hän on nykyisin oikein kiva papparainen, ja lapsenlapset tykkäävät viettää aikaa hänen kanssaan. Juuri äsken nelivuotias poikani pyysi, että menisimme katsomaan isoisää, Paasilinna naurahtaa.

Arto Paasilinna sai vakavan sairauskohtauksen lokakuun alussa 2009. Hän kärsi aivoinfarktin lisäksi myös aivoverenvuodosta. Paasilinna on kirjoittanut huikean uransa aikana 35 romaania, jotka ovat myyneet satojatuhansia kappaleita.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat