Mainos

Apple julkistaa tänään tuloksensa – analyytikot odottavat vihjeitä iPhone 8:sta

Yhdysvaltalainen teknologiajätti Apple julkistaa tänään tiistaina kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa.

Analyytikot odottavat Financial Times -lehden mukaan nyt kiivaasti sitä, kertooko Apple mitään vinkkejä tulevasta iPhone 8 -puhelimesta. Sitkeiden huhujen perusteella uuden lippulaivan markkinoille saattamisessa olisi ongelmia tuotantoketjuun liittyvien viivästysten takia. Applen on odotettu julkistavan uuden puhelimensa perinteiseen tyyliin syyskuussa.

Lehden mukaan Wall Streetin analyytikot epäilevät, että uutta puhelinta tulisi markkinoille hyvin rajallinen määrä ja että se maksaisi ensimmäistä kertaa jo perusmalliltaan yli 1 000 dollaria eli lähes 850 euroa.

Huhujen mukaan uudessa iPhonessa olisi näyttö, joka peittää käytännössä lähes koko puhelimen etupuolen, puhelimille ominainen koti-painike häviäisi ja puhelin pystyisi tunnistamaan kasvot, kertoo Apple-uutisia seuraava MacRumors-sivusto.

Samsung järsii omenaa

Korealainen Samsung on puolestaan kutsunut median koolle 23. elokuuta. Yhtiön odotetaan julkistavan Galaxy Note 8 -puhelimen. Edeltäjän kanssa elektroniikkasuuruuden kävi huonosti, kun Galaxy Note 7 jouduttiin vetämään myynnistä palovaaran takia. Yhtiö kiri ahjosta ylös pääasiassa muistikorttien ja älypuhelinnäyttöjen myynnin siivittämänä.

Analyytikot odottavat Applen tuoreiden lukujen todistavan oikeiksi epäilykset siitä, että Samsung on vallannut siltä alaa. Nyt spekuloidaan myös sillä, että jos uutta iPhonea saa vain hyvin rajoitetusti ja kalliilla, suuntaavatko applelaiset samsungilaisten leiriin.

Applen toisen neljänneksen liikevoitto kasvoi hieman yli 11 miljardiin dollariin tänä vuonna, yhtiö kertoi toukokuussa. Se oli 4,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Liikevaihtoa kertyi lähes 53 miljardia. Tuolloin Apple kertoi, että iPhonen puhelinten myynti oli laskenut vuoden takaisesta. Puhelimia myytiin vuosineljänneksen aikana 50,8 miljoonaa kappaletta.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Apple julkisti ensimmäinen iPhone-puhelimensa.


***

0:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.