Antti Rinteen lausunto pani suuret pyörät pyörimään – katso tästä se hetki, kun ministerin eroon johtanut Posti-kohu räjähti

2:22
Tästä Antti Rinteen (sd.) vastauksesta Posti-sotku räjähti.

Hetken jo vaikutti siltä, että omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) oli selviämässä vaikeasta Posti-kohusta. Uusi myrsky nousi kuitenkin eilen eduskunnan kyselytunnilla, kun pääministeri Antti Rinne (sd.) antoi vastauksen, jonka todenmukaisuutta moni on epäillyt.

Kohu kasvoi entisestään, kun Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kiisti tänään Rinteen esittämät väitökset. Tämän hetkinen kysymys onkin, kumpi puhuu totta.

Katso yllä olevalta videolta se hetki, kun Posti-sotku pääministeri Antti Rinteen (sd.) ympärillä räjähti.

Torstain eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Rinne sanoi, että omistajaohjausministeri Paatero teki selväksi Postin hallitukselle, että 700 Postin pakettilajittelijan siirto toiseen työehtosopimukseen ei käy.

– Postin hallitus esitteli Paaterolle päätöksiä, joiden mukaan Postin hallitus oli päättänyt, että 8 100 ihmistä siirretään 1. marraskuuta toiseen yritykseen ja että 700 Postin pakettilajittelijaa siirretään toiseen sopimukseen 1. marraskuuta. Ministeri Paatero on todennut, että tämä ei hallitukselle, omistajalle, käy. Tuon keskustelun jälkeen Posti muutti tilannetta 28. päivänä. 700 ihmistä siirrettiin. Se oli vastoin omistajan selkeää tahtotilaa, sanoi Rinne kyselytunnilla.

Sana sanaa vastaan

Tänään kuitenkin Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kiisti Rinteen väitteet ja sanoi, että omistusohjausministeri Paatero on ollut koko ajan tietoinen Postin suunnitelmista.

– Postin hallitus sanoo, että he eivät olisi tietenkään tehneet tätä 700 pakettilajittelijan siirtoa tämän toisen sopimuksen piiriin, jos he olisivat tienneet, että omistaja, eli ministeri, sitä näin vahvasti vastustaa.

Tällä hetkellä ollaankin tilanteessa, jossa on Rinteen sana on Postin hallituksen sanaa vastaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja