Antti Pennanen paljastaa uutta tietoa kättelykohusta – taustalla vakava huoli: "Oli vahva suositus"

Ilves-luotsi Antti Pennanen paljastaa kättelykohun todelliset taustat MTV Urheilulle 0:49
Tulosruutu: Antti Pennanen kertoo kättelykohun taustalla olevan asioita, joista hän ei tähän ole voinut puhua.

Jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjan päätteeksi hallin uumeniin ennen kättelyitä kadonnut Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kertoo nyt tilanteen johtuneen häneen kohdistuneesta uhkailusta.

Pennanen joutui kovan kritiikin kohteeksi jättäydyttyään pois pudotuspelisarjojen päätteeksi tavaksi tulleesta kättelyjonosta. Runkosarjakakkonen Ilves koki puolivälierissä nöyryytyksen, kun KalPa marssi sen yli jatkoon otteluvoitoin 4–1.

Tuoreeltaan kättelykohua kommentoidessaan Pennanen väitti, ettei tiennyt SM-liigan kättelyperinteestä. Hän pyysi Ilta-Sanomien haastattelussa tapahtunutta anteeksi ja kertoi käyvänsä KalPan pukukopilla kättelemässä Petri Karjalaisen johtamaa valmennusryhmää.

Vajaat kaksi viikkoa myöhemmin Pennanen haluaa kuitenkin kertoa MTV Urheilulle, mistä tilanteessa oli todella kyse. Hän sanoi joutuneensa kauden aikana joukkueineen monenlaisen uhkailun kohteeksi, ja myös viimeisessä puolivälieräottelussa hän tunsi aggressiivista painetta selkäpuoleltaan katsomosta.

Tapaukseen liittyi Pennasen mukaan myös huoli hänen omien lastensa turvallisuudesta.

– Oli vahva suositus, että kättelyt hoidetaan minun osaltani jossain muualla kuin kentällä. KalPa on kyllä kätelty ja heille on arvostus ja kunnioitus annettu, Pennanen sanoo.

Antti Pennanen avaa tilanteen taustoja ylälaidan videolla. Tulevan Leijonien päävalmentajan laaja haastattelu on nähtävissä alla.

Antti Pennanen avaa kättelykohun taustat – puhuu myös lapsia ja nuoria koskevasta huolesta 5:29
Antti Pennanen puhuu tässä laajassa haastattelussa myös lapsia ja nuoria koskevasta huolesta.

Lue myös:

    Uusimmat