Antti Häkkänen ehdottaa Suomeen "turvallisuusnyrkin" perustamista

Häkkänen ehdottaa uutta turvallisuuselintä 1:08
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen ehdottaa Suomeen "turvallisuusnyrkkiä" – näin se toimisi.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) nostaa esiin niin kutsutun "turvallisuusnyrkin" perustamisen MTV:n Uutisaamun haastattelussa.

Kyseessä olisi Suomen kokonaisturvallisuuteen keskittyvä päätöksentekoelin.

Sotilaallinen turvallisuus, josta Puolustusvoimat vastaa, kietoutuu yhä vahvemmin yhteen sisäisen turvallisuuden viranomaisten, kuten pelastustoimen, rajavartiolaitoksen poliisin ja tullin kanssa, Häkkänen havainnollistaa.

Häkkänen viittaa ajatuksella presidentti Sauli Niinistön korona-aikana ehdottamaan koronanyrkkiin, jota ei kuitenkaan perustettu. Häkkäsen mukaan keskitetty päätöksentekoelin helpottaisi eri hallinnonalojen välistä yhteistyötä.

– Niin, ettei mikään jää hallinnon siiloihin. Turvallisuudessa asian pohtiminen olisi ihan paikallaan. Monissa maissa on tällainen.

Niin ikään Uutisaamussa vieraillut Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola täydensi Häkkäsen ajatusta.

– Käytännössä tuo voisi tarkoittaa sitä, että meillä olisi kokonaisturvallisuusrekisteri, jossa meidän kaikki kokonaisturvallisuuteen koulutetut resurssimme olisivat.

Häkkänen nosti kansallisen turvallisuusneuvoston perustamisen esiin jo maanantaina Kouvolassa järjestetyssä turvallisuuskonferenssissa. Asiasta uutisoi Uusi Suomi.

– Venäjä oli koko 2000-luvun sisäisesti ja ulkoisesti aggressiivinen, mutta silti läntisissä maissa ei tajuttu, että Venäjä käyttää energiaa, kiinteistö- ja yritysomistuksia ja muita aseenaan. Luulen, että yksi oppi on tästä, että meidän pitää kansallisen turvallisuuden käsite koko meidän oikeusjärjestelmäämme tuoda sisään, hän sanoi Uuden Suomen mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat