Anthìlia 2002

  • Donnafugata
  • Italia, IGT Sisilia
  • Alkon numero: 588867
  • Hinta: 9,85 €

Donnafugata tuottaa viinejä niin Sisiliassa kuin Pantellerian saarellakin. Vuonna 1983 Giacomo Rallo yhdessä vaimonsa Gabriellan kanssa käynnistivät Donnafugatan tuotannon. Suunnitelmat saivat ilmaa siipiensä alle perheen viinitarhoilta Marsalasta sekä Pantelleriasta. Myöhemmin perheen lapset José ja Antonio liittyivät mukaan tähän viinilliseen seikkailuun. Tuottajina he ovat sitoutuneet korkeaan laatuun ja osoituksena tästä José Rallo voitti Belisario palkinnon vuonna 2002

Nimenä Anthìlia juontaa juurensa Entellan kaupungista, joka Rooman vallan aikana nimettiin Anthìliaksi. Etiketin naishahmo on yhtä salaperäinen ja katoava kuin Elymian sivilisaatio.

Sisilian alkuperäisiä rypälelajikkeita ovat Ansonica ja Catarraton. Pää-asiassa juuri niistä valmistetaan alueen kaikki valkoviinit. Ansonicalle tyypillisiä aromeja ovat valkomaltoiset kesän hedelmät kuten omena sekä päärynä. Useimmiten lajikkeista tehdään ns. sekoiteviini eli kumpaakin lajiketta käytetään tuotteen valmistuksessa 50 / 50 suhteessa.

Väriltään viini on vaalean keltainen ja kirkas. Puhdas tuoksu on hedelmäinen ja raikas. Tuoksussa on havaittavissa persikoita sekä tuoreita luumuja. Maku on kuiva, mutta ryhdikkään hapokas. Mukana on kypsää hedelmäisyyttä sekä persikkaa. Kokonaismaku on tasapainoinen ja jälkimaku on keskipitkä.

Minkä kanssa?

Kesäiset välimerelliset kalaruoat ovat omimmillaan tämän viinin kanssa. Pastaa tonnikalan sekä kapristen kera, katkaravut paprikan ja Parmesankastikkeen kanssa tai vaikkapa gratinoidut simpukat; siinä muutamia esimerkkejä kesäisiin illallishetkiin Anthìlian seuraksi.

Tarjoile viini viilennettynä 9-11 asteiseksi.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja