Anna onnellisuudelle siivet – 15 keinoa

Onnellisuus lähtee itsestään, joten kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin asioihin aina arjen tiimellyksessä.

Huffington Post -sivustolla listattiin 15 asiaa, joita kannattaa noudattaa, jos haluaa antaa onnellisuudelle siivet.

1. Rauhoitu ja nauti pienistä hetkistä

Ihminen luo itselleen yleensä kiireisen aikataulun. Älä ajoita kaikkea vaan rauhoitu ja nauti elämän pienistä asioista. Syö lounaasi rauhassa, katsele auringonlaskua tai kuuntele oikeasti lempikappaleesi sanoja.

2. Sano ei

Elämässä kannattaa sanoa ei ihmisille ja asioille, joita ei oikeasti kaipaa tai tarvitse. Täytä elämäsi sellaisilla ihmisillä ja asioilla, joista oikeasti pidät.

3. Ole itsellesi rehellinen

Mitä oikeasti haluat elämältäsi? Teetkö työtä, josta et pidä lainkaan? Tai oletko sellaisessa parisuhteessa, josta saat vain sydänsuruja? Mieti näitä asioita tarkkaan ja tee päätös, joka on sinun elämäsi kannalta kaikkein parhain.

4. Ota enemmän riskejä

Uskalla epäonnistua ja ota enemmän riskejä, sillä niiden avulla opit itsestäsi enemmän.

5. Arvioi kaveriporukkasi uudelleen

Pohdi onko ystäväsi todella sinun ystäviäsi. Onko ystävyytenne molemminpuolista vai joudutko sinä ainoastaan kuuntelemaan hänen ongelmiaan? Tuntuuko sinusta aidosti siltä, että kaikki ystävät haluavat sinun parastasi? Vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joille uskallat kertoa kaiken ja jotka ovat todella kiinnostuneista elämässäsi tapahtuvista asioista. Älä tuhlaa aikaa sellaisiin ihmisiin, jotka ajattelevat vain itseään.

6. Menneisyyttä ei voi muuttaa

On turha murehtia menneisyydessä sattuneita asioita, koska niitä ei voi muuttaa. Ota tilanteesta oppia ja tiedä, että asioilla on tarkoituksensa.

7. Auta muita

Ojenna auttava käsi aina tarvittaessa, sillä koskaan ei tiedä milloin itse saatat kaivata apua.

8. Älä keksi tekosyitä

Tee työtä unelmiesi eteen. Älä jatkuvasti keksi erilaisia tekosyitä, sillä monet muutkin ovat saavuttaneet unelmansa juuri sen ansiosta, että he ovat nähneet vaivaa sen eteen ja uskaltaneet ottaa riskejä sen takia.

9. Iloitse muiden puolesta

Kateellisuus ei tee hyvää, vaan oikeasti puuduttaa. Ole siis aidosti onnellinen, jos joku saavuttaa jotain haluamaansa.

10. Kohtele muita niin kuin haluaisit sinua kohdeltavan

On tärkeää kohdella muita niin kuin haluaisi muiden kohtelevan itseään.

11. Älä tee ennakko-oletuksia

Koskaan ei kannata ennakkoon mitään oletuksia toisen ihmisen suhteen. Ihmiset muuttuvat ja kaikille on syytä antaa mahdollisuus.

12. Usko itseesi

Ei kannata välittää, jos joku ei pidä sinusta, sillä ihmisiä on niin monenlaisia. Mielipidettä itsestään ei kannata muodostaa sen mukaan, mitä muut sinusta ajattelevat. Etenkään, jos nämä asiat ovat hieman negatiivisia.

13. Älä tyydy

On parempi olla sinkku kuin tyytymätön omaan parisuhteeseensa ja on ehdottomasti parempi tehdä esimerkiksi 80 tuntia viikossa jotain, mistä nauttii kuin 8 tuntia viikossa jotain mitä inhoaa. Koskaan ei kannata tyytyä mihinkään vähempään kuin mitä oikeasti haluaa.

14. Älä paljasta kaikkea

Kaikkien ei aina tarvitse tietää jokaista yksityiskohtaa elämästäsi. Älä kerro aivan kaikkia yksityiskohtia parisuhteestasi, perheestäsi tai työpaikasta, vaan pidä nämä tiedot vain itselläsi.

15. Elä itsesi vuoksi

Älä anna muiden vaikuttaa liikaa sinun tekemisiisi.

Lue myös:

    Uusimmat