Anna-Katri on ensimmäinen suomalaisnainen, joka on käynyt kaikissa maailman maissa: "Itkuhan siinä nousi pintaan"

Näin pakkaat järkevästi pidemmälle lomareissulle – mitä matkalaukusta on hyvä löytyä joka reissulta 7:39
Näitä tavaroita ilman matkabloggaaja Anna-Katri Räihä ei lähtisi reissaamaan.

Anna-Katri Räihästä on tullut ensimmäinen suomalaisnainen, joka on käynyt kaikissa maailman maissa. Hän kertoi tiistaina Instagramissa saapuneensa listansa viimeiseen maahan Turkmenistaniin viime viikon torstaina.

Matkablogissaan projektinsa päätökseen saamisesta niin ikään kirjoittava Räihä on vieraillut nyt kaikilla seitsemällä mantereella ja yhteensä 197 maassa. Räihän listalla on YK:n 193 jäsenvaltiota sekä Palestiina, Vatikaani, Taiwan ja Kosovo.

– Turkmenistanissa 1.6.2023 klo 3.48 minusta tuli Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Samalla olen myös nuorin pohjoismainen nainen, joka on tämän tehnyt, 39-vuotias Räihä kirjoittaa blogissaan.

– Kun joukkoon lisätään vielä se tosiasia, että kaikissa maissa on käynyt ainoastaan noin 300 ihmistä, joista vain noin 30 on ollut naisia, voin todellakin olla tyytyväinen päästessäni täydentämään tätä tilastolukua naisten osalta.

Maailmanmatkaajia listaavan Nomadmania-sivuston mukaan kaikissa maailman maissa vierailleita suomalaisia on nyt yhteensä 16, Räihä mukaan lukien. Ensimmäinen saavutukseen yltänyt suomalainen oli toimittaja Rauli Virtanen vuonna 1988.

Jos Instagram-päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Päivääkään en tästä seikkailusta vaihtaisi"

Instagram-päivityksensä ja blogipostauksensa yhteydessä julkaistussa kuvassa Räihä poseeraa Turkmenistanissa sijaitsevalla Darvazan kaasukraatterilla, joka tunnetaan myös liikanimellä Helvetin portti.

Instagramissa Räihä kertoo seikkailleensa Turkmenistaniin saapumisensa jälkeiset päivät maassa keskittyen enemmänkin kohteeseen kuin siihen, mitä oli saanut juuri aikaan. Vasta Darvazan kaasukraatterin laidalla hän oli omien sanojensa mukaan alkanut oikeasti ymmärtää, mitä oli saavuttanut.

– Itkuhan siinä myös nousi pintaan, kun mietin millaisen tien olenkaan tähän hetkeen kulkenut ja mitä tämä kaikki on vaatinut. Mutta päivääkään en tästä seikkailusta vaihtaisi, hän kirjoittaa.

Räihän saavutuksesta on kertonut aiemmin ainakin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat