Edessä pidempi lomamatka? Seikkailumatkailija Anna-Katri kertoo, mitä matkalaukusta on hyvä löytyä joka reissulla

Näin pakkaat järkevästi pidemmälle lomareissulle – mitä matkalaukusta on hyvä löytyä joka reissulta 7:39
Näitä tavaroita ilman matkabloggaaja Anna-Katri Räihä ei lähtisi reissaamaan.

Marinoitunut matkailija kertoo, millaiset tarvikkeet ovat olleet hyödyksi ympäri maailmaa matkustaessa.

Jos menet viikonlopuksi tai viikoksi tiettyyn kohteeseen, pystyt suunnittelemaan aika pitkälti jo etukäteen, mitä kaikkea tulet matkasi aikana tarvitsemaan.

Jopa sääennusteet antavat lyhyemmällä aikavälille jo melko selkeät raamit tarvittavan vaatetuksen puolesta.

Lomamatkan ollessa hieman pidempi ja mahdollisesti hieman vaihtelevissa olosuhteissa vietetty, aina ei pysty ennustamaan, millaisia tilanteita eteen tulee – yleensä ei kuitenkaan tarvita sitä omaa kahvikeitintä ja Juhla Mokkaa.

Suosittua matkablogia ja Instagram-tiliä Adalmina's Adventures pitävä seikkailumatkailija Anna-Katri Räihä paljastaa, mitä hänen matkalaukustaan löytyy aivan jokaisella reissulla.

Katso yllä olevalta videolta, miksi Räihä ei matkusta ilman annoskaurapuuroa tai pakkauskuutioita.

Vinkkejä vaatteiden pakkaamiseen lomareissulle

Räihä kertoo, että hän yrittää aina etukäteen pohtia, mitä hän tulee matkakohteessaan tekemään ja pakkaamaan vaatteita sen mukaan.

– Minkä typpisiä aktiviteetteja minulla on, millaisissa kohteissa vierailen ja ylipäätään. millainen kohdemaan kulttuuri on. Sen mukaan yritän pakata mukaan aina mahdollisimman monikäyttöisiä vaatteita.

Räihä vannoo kerrospukeutumisen sekä maksimekkojen ja kaftaanien nimeen.

Moni sujauttaa laukkua pakatessaan mukaan sellaisia ihania vaatteita, joihin on ostaessaan ihastunut, mutta ei oikeastaan ikinä käyttänyt, koska ei ole tullut "oikeaa hetkeä". 

Näitä on ehkä turha pakata matkallekaan mukaan viemään tilaa laukusta, vaan valita juuri sellaisia vaatteita, joita tietää käyttävänsä.

– Vaikka olen matkustanut paljon ja pakannut kymmeniä kertoja, niin aina laukussa on jotain turhaa, mitä reissulla ei tule käyttäneeksi, Räihä paljastaa.

Räihä vinkkaa muistelemaan, millaisia vaatteita olet pitänyt viimeksi vastaavalla reissulla ja pakata ainakin sellaiset mukaan.

Kuinka paljon aikaisemmin pakkaaminen kannattaa aloittaa?

Se, kuinka suunnitelmallisesti Räihä yleensä pakkaa matkoilleen, riippuu usein matkan pituudesta.

– Kun olin kymmenen kuukauden maailmanympärysmatkalla, minulla oli jo hyvissä ajoin tehtynä tarkat listat siitä, mitä otan matkalle mukaan, Räihä kertoo.

Tyypilliset reissut eivät kuitenkaan ole aivan yhtä pitkä ja Räihä aloittaa pakkaamisen yleensä noin viikkoa ennen lähtöä.

– Vähän heittelen sängylle asioita, joita ajattelen pakkaavani mukaan.  Ne voivat olla vaatteita tai reissussa tarvittavia tavaroita. Kun näen, että siihen on tullut aikamoinen vuori kaikennäköistä, alan jakamaan niitä pienempiin pinoihin.

Pinojen tarkoitus on osoittaa, mitkä tavaroista ovat ehdottomasti pakattava mukaan ja mitkä eivät lopulta ole niin tarpeellisia.

– Kun ne ovat siinä silmiesi edessä, huomaat, että siinä on oikeasti todella paljon turhaa tavaraa, Räihä selittää.

Testipakkaaminenkaan ei ole Räihän mielestä hullumpi ajatus, varsinkin, jos on lähdössä reissuun rinkka selässä. Rinkkaa kun pitäisi oikeasti jaksaa myös kantaa selässään.

– Ei kannata jättää viimeiseen iltaan, eikä varsinkaan lentoa edeltävään päivään, koska silloin tulee helposti heiteltyä laukkuun paniikissa kaikkea turhaa mukaan, Räihä summaa.

Katso myös: Piristysruiske vaatekaapista: Tästä dopamiinipukeutumisessa on kyse

Piristysruiske vaatekaapista: Tästä dopamiinipukeutumisessa on kyse 8:20
Mitä mieltä olivat Uhanan vaatesuunnittelija Mira Vanttaja ja Fashion Finlandin päätoimittaja ja työelämänprofessori Sami Sykkö juontaja Ivan Puopolon vaatetuksesta?

Lue myös:

    Uusimmat