Ampumahiihtäjä Simon Hallenbarter, 43, on kuollut – olympiavoittajat järkyttyivät yllättävästä poismenosta: "Se on kauheinta, kun ei saa tarvitsemaansa apua"

Ampumahiihtäjä Simon Hallenbarter on kuollut 43-vuotiaana. Aiheesta kertoi sveitsiläislehti Neue Zürcher Zeitung.

Kolmissa talviolympialaisissakin kilpailut Hallenbarter oli ollut lomailemassa Itävallassa. Hän kilpaili ampumahiihdossa kahdentoista vuoden ajan ja saavutti maailmancupissa useita sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon.

Vancouverin olympialaisissa 2010 kultaa voittanut Björn Ferry on Hallenbarteria vuotta vanhempi ja hän oppi uransa aikana tuntemaan sveitsiläisen hyvin. Molemmat lopettivat uransa vuonna 2014.

– Se on todella surullista ja valtavan yllättävää. Kun ei ole täysin lähellä, niin ei ymmärrä. Hän oli hauska, siisti ja menestynyt, joten sitä ei voi käsittää. Hän oli kiertueella sellainen ihminen, jonka kanssa keskusteltiin usein. Hän oli avoin ja sosiaalinen. Uskon, että kaikki ampumahiihtomaailmassa tunsivat hänet, ruotsalainen Ferry kertoi Expressenille.

– Hän oli suosittu tyyppi. Hänet huomattiin, hän puhui ja otti yhteyttä. Hän vitsaili lähtöviivalla ja niin edelleen. Sen tyyppinen ihminen, jolla kaikki tulee menemään hyvin. Silloin ajattelee, että viimeinen asia, joka olisi mielessä, olisi se, ettei elämällä olisi merkitystä. Se on käsittämätöntä. Minusta tuntui, että tunsin hänet hyvin, mutta en saanut vihjettäkään, että hän voisi huonosti, Ferry jatkoi.

Ampumahiihtolegenda Ole Einar Björndalen järkyttyi Ferryn tavoin tapahtuneesta. 

– Se on kauheinta, kun ei saa tarvitsemaansa apua, tai ei pysty pyytämään sitä ennen kuin on liian myöhäistä. Sitä minä mietin. Että emme voi estää sitä. Elämän ei pitäisi olla sellaista, Björndalen sanoi Norjan TV2:lle.

Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja