Ammuskelu-uhkaus järkyttää Espoon Isossa Omenassa – Liiketoimintajohtaja: Poliisi on huomenna "vahvasti paikalla"

Espoon Isoon Omenaan kohdistettu uhkaus on otettu kauppakeskuksessa vastaan järkyttynein mielin. Liiketoimintajohtajan mukaan kauppakeskuksen on kuitenkin määrä olla huomenna auki normaalisti. Poliisi on paikalla ”vahvasti”.

Kauppakeskusta on uhattu Tor-verkossa toimivalla keskustelupalstalla vappuaattona. Uhkauksessa puhutaan ammuskelusta, ja julkaisussa on mainittu päivämäärä 3. toukokuuta.

Isoa Omenaa pyörittävän Citycon-yhtiön liiketoimintajohtaja Mari Laaksonen kertoo saaneensa tiedon uhkauksesta eilen. Hänen mukaansa asiasta tiedotettiin heti myös kauppakeskuksen vuokralaisille.

Laaksonen kuvailee uhkausta järkyttäväksi. Hänen mukaansa huolestuneita yhteydenottoja kauppakeskuksen vuokralaisilta on tullut runsaasti.

– Tällaiset ovat hyvin ikäviä. Tuntuu, että näitä uhkauksia on nykyään enemmän, Laaksonen sanoo, mutta täsmentää, ettei Isoon Omenaan tai Citycon-yhtiön muihin kauppakeskuksiin Suomessa ole kohdistunut vastaavanlaisia uhkauksia viime vuosina.

Turvatasoa nostettu

Ison Omenan turvallisuustasoa on nostettu vappuaattona tehdyn uhkauksen jälkeen.

– Olemme myös ohjeistaneet vartiointia havainnoimaan asioita tavallista tarkemmin. Sama koskee tietysti vuokralaisia. Teemme myös tiiviisti yhteistyötä poliisin kanssa, Laaksonen sanoo.

Laaksosen mukaan poliisi on kauppakeskuksessa huomenna ”vahvasti paikalla”. Kauppakeskuksen on silti määrä olla auki normaalisti.

– Se päätös tulee lopulta poliisilta. Olemme auki, elleivät he nyt muuta informoi. Luotamme viranomaisen näkemykseen.

Yksittäisten liikkeiden aukiolo on vuokralaisten itsensä päätettävissä.

– Ainakaan vielä ei ole tullut tietoa, että mikään liike olisi kokonaan kiinni. Varmaan yksittäiset ihmiset kuitenkin miettivät parhaillaan, että tulevatko he huomenna töihin.  

Poliisi: Kauppakeskuksessa turvallista liikkua

Poliisi on kertonut uskovansa, ettei uhkauksen tehneellä henkilöllä ole aitoa aikomusta ja kykyä tehdä väkivaltarikosta. 

Poliisi tiedotti tänään, ettei mikään viittaa siihen, että asukkaiden tai muiden tulisi ”välttää joitain paikkoja tai jättää jotain tekemättä uhkauksen vuoksi”.

– Poliisin tämän hetkisten tietojen perusteella kauppakeskuksessa ja sen yhteydessä olevissa muissa toimipisteissä, kuten kirjastossa, on turvallista asioida normaaliin tapaan, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat