Poliisi ampumauhkauksesta: Kauppakeskuksessa turvallista liikkua tavalliseen tapaan – asekuva olikin leikkipyssy

Tänään poliisi tiedotti, että se epäilee Ison Omenan ammuskelu-uhkauksessa laitonta uhkausta. Tässä vaiheessa poliisi on kertonut uskovansa, ettei henkilöllä ole aitoa aikomusta ja kykyä tehdä kuvaillun kaltaista väkivaltarikosta.

– Tämän hetkisten tietojen mukaan mikään ei viittaa siihen, että asukkaiden tai alueen muiden toimijoiden tulisi välttää joitakin paikkoja tai jättää jotain tekemättä uhkauksen vuoksi, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan alueella on turvallista asioida. Poliisi tekee alueella normaalia valvontaa.

– Partiomme liikkuvat tulevina päivinä Espoon kauppakeskuksissa. Tämä on osa arkista päivittäistä yhteistyötä, jota teemme kauppakeskusten kanssa, kertoo tutkinnanjohtaja Teemu Värtinen lausuu tiedotteessa.

Uhkasi vakavalla väkivallalla

Tapaus käynnistyi, kun Tor-verkossa toimiva viestikanava Torilaudalla julkaistiin vappuaattona julkaisu, jossa oli julkaistu kuva ampuma-aseen näköisestä esineestä ja uhkaus ”suorittaa ammuskelu” kauppakeskus Isossa Omenassa Espoon Matinkylässä ensi perjantaina.

Tekstin julkaisija uhkasi myös osaavansa valmistaa räjähteitä ja aikovansa tappaa historiallisen paljon ihmisiä.

Kuvan ase oli leikkipyssy

Kuva aseesta on haettu nettimarkkina.com-kauppasivustolta. Kyseessä on kuula-ase, ei oikea ampuma-ase.

Julkaisu kuitenkin levisi laajasti sosiaalisessa mediassa, pakottaen Länsi-Uudenmaan poliisin ja Hätäkeskuslaitoksen julkaisemaan Twitterissä päivitykset, jossa kerrottiin asian olevan viranomaisten tiedossa.

Uusimmassa tiedotteessa poliisi kertoo, että on saanut asiasta runsaasti vinkkejä.

– On hyvä, että yleisön kynnys ottaa viranomaisiin yhteyttä tällaisen asian tiimoilta, on matala, Värtinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat