Mainos

Ammattirikolliset valmistelivat Loimaan ryöstöä vankilasta

Poliisi kertoo seuranneensa Loimaan arvokuljetusryöstön valmistelua yli vuoden.

- Kysymyksessä on törkeä ryöstö, jonka valmistelut alkoivat alkuvuodesta 2010. Tästä asti on töitä tehty, kertoi rikostarkastaja Teijo Ristola tänään poliisin tiedotustilaisuudessa.

Poliisin mukaan päätekijää voidaan pitää ammattirikollisena. Pidätetyistä kahdella on yhteyksiä aiemmin Suomessa tapahtuneisiin vastaaviin rikoksiin.

Poliisikoira avusti kiinnioitoissa

Eilisyön operaatio haluttiin toteuttaa vaarantamatta rahakuljetuksen kuljettajia ja sivullisia. Ryöstöä aikonut joukkio oli raskaasti aseistautunut, mutta laukauksia ei ammuttu.

Poliisipäällikkö Tapio Huttunen kertoi, että kiinniotoissa jouduttiin käyttämään voimakeinoja, muun muassa poliisikoiraa.

- Eilen kello 23:n aikaan rikoksenteon todettiin alkaneen, ja epäiltyjen tekijöiden todettiin olevan valmiita toimimaan, jolloin arvokuljetusryöstö pysäytettiin turvalliseen paikkaan Pikantin rampille. Paikalla aseistautuneena olleet neljä epäiltyä yllätettiin ja otettiin kiinni.

Peli poikki sekunteja ennen ryöstöä

Poliisi puuttui peliin muutamia sekunteja ennen kuin arvokuljetusauto olisi tullut pakettiautossa odottaneen koplan näkyviin.

Poliisin piti odottaa viime tippaan, jotta törkeän ryöstön yrityksen tunnusmerkit täyttyivät. Törkeän ryöstön valmistelu ei ole rikos.

Kuusi suomalaista ja yksi virolainen on nyt pidätetty arvokuljetuksen ryöstöyrityksestä. Poliisi pysäytti neljän hengen joukkion Loimaan keskustassa Euromarketin pihalla kello 23:n jälkeen. Kolme otettiin sen jälkeen kiinni muualla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.