Mainos

Ammattiliitot: Sabena lähellä konkurssia

Belgialaisen lentoyhtiö Sabenan työntekijöitä edustavien ammattiliittojen mukaan on varsin todennäköistä, että Sabena hakeutuu konkurssiin ensi viikolla, koska uusia rahoittajia yhtiön tueksi ei ole löytynyt. Liittojen mukaan Sabenan johto kertoi asiasta työntekijöille tänään.

Sabenan edustaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa muuten kuin sanomalla, että Sabena on käynyt läpi lentoyhtiön tulevaisuuden eri vaihtoehtoja ammattiliittojen kanssa. -Meille tehtiin hyvin selväksi, että käytännössä ei juuri ole muuta mahdollisuutta kuin, että Sabena SA (lentoyhtiön omistava holding-yhtiö) jättää konkurssihakemuksen, työntekijäpuolen edustaja Inge Vervotte sanoi.

Konkurssi ei tosin koskisi kaikkia Sabenan osia, vaan osa sen tytäryhtiöistä voisi jatkaa toimintaansa. Sabenan pääjohtaja Christoph Mueller viittasi konkurssin mahdollisuuteen jo henkilökunnalle keskiviikkona jaetussa muistiossa, jossa hän totesi, ettei koko Sabena-ryhmän pelastamiseen todennäköisesti löydy sijoittajia.

Yksi mahdollisuus on jatkaa osaa Sabenan toiminnoista sen tytäryhtiön DAT:n nimissä. Ainakin brittiläisen Virgin Express -halpalentoyhtiön taholta on tiettävästi ollut mielenkiintoa fuusioon DAT:n kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.