Mainos

Ammattilaiset rakennuttavat pientaloja Espoon asuntomessuille

Kesän 2006 asuntomessualue sijaitsee Espoon Kauklahdessa, aivan junaradan ja aseman tuntumassa. Kauklahti on Espoon vanhin taajama ja asuntomessujen rakennustyöt toteutetaankin osin lisä- ja täydennysrakentamisena - luonnollisesti alueen historiaa kunnioittaen. Messujen ajankohta on 14.7. - 13.8.2006.

Tulossa on varsin monipuoliset messut, sillä kohteisiin tulee yhteensä reilut 260 asuntoa, joista vajaat 120 on tarkoitettu vuokra-asunnoiksi nuorille. Tarjolla on niin rivi-, omakoti- kuin kerrostaloasumistakin. Omakotitaloista toteutetaan 25 hartiapankkirakentamisella ja loput ovat ammattilaisten käsissä.

Yksi erikoisuus pientalopuolella on se, että vuokrataloistaan tunnettu VVO rakennuttaa alueelle omistusasuntoja.

"Meidät tunnetaan tietysti parhaiten vuokra-asuntotuottajana jo 36 vuoden perinteen mukaisesti. Olemme kuitenkin tehneet omistusasuntoja jo 90-luvun lopulta lähtien," muistuttaa VVO-yhtymä Oyj:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Marketta Vehkametsä.

"Olemme asiakkaan konsulttina ja valvomme hintaa ja laatua rakentamisen alusta lähtien, alkaen perustusten ja salaojien teosta. Me olemme ammattilaisia ja tiedämme siksi vaatia laatua - ja myös osaamme pitää silmällä niitä asioita, jotka tavalliselta ihmiseltä saattavat jäädä kokonaan huomaamattakin."

Vehkametsä toteaa, ettei tavallinen kadunmies rakennuttaessaan välttämättä ymmärrä yksityiskohtien merkitystä, vaikka hän näkisi ne silmiensä edessä. Sama pätee asuntoihin tilattuihin muutostöihin:

"Myös jälkitarkastukset valvotaan. Asiakas voi siis luottaa siihen, että laatua valvotaan ja hinnat neuvotellaan hänen edukseen."

VVO rakentaa Kauklahden messuille kaksi kohdetta: toinen on paritalo- ja toinen rivitalokohde. Näistä rivitalokohde on suunniteltu erityisesti lapsiperheille; siellä on turvallinen sisäpiha ja sisätiloissa on otettu huomioon lapsiperheiden erityistarpeet. Paritalot on puolestaan tarkoitettu enemmänkin pariskunnille - nuorille tai vanhoille - ja niissä on keskeistä tilojen monikäyttöisyys, joka mahdollistaa esimerkiksi työtilat. Asunnoissa pyritään ottamaan huomioon erityisesti tiettyä tyylikkyyttä ja laadukkuutta asumiseensa hakevat asiakkaat.

Pasi Partanen ei halunnut enempää rakentaa kuin rakennuttaa itse. Valmis asunto oli itsestään selvä valinta:

"Aika ja helppous siinä ratkaisivat. Lupa-asiat, liittymiset ja hankinnat jäävät kokonaan pois. Itsellä ei myöskään mitään tietoa rakentamisesta eikä aikaa ryhtyä sitä opiskelemaan. Ja tiedän myös tasan tarkkaan, mitä asuntoni tulee maksamaan!"

Partanen piti valittavien pohjien selkeydestä. Erityisesti ensimmäisten joukossa kulkiessaan pääsee sekä valitsemaan että vaikuttamaan riittävän vapaasti.

"Materiaaleista haluan vaihtaa ainakin keittiön kaappien mallit ja värit... ehkä muitakin pintoja. Asunnossa on myös takkavaraus ja se kiinnostaa kovasti; täytyy tarkastaa, mitä se tulisi maksamaan."

Lähtökohtaisesti ostaja voi valita eri yksityiskohtiin ilman lisäkuluja kahden tai kolmen vaihtoehdon välillä: esimerkiksi keittiön kalusteovet, työpöytätasot, parketit ja laatat. Lisähinnasta vaihtoehtoja tulee sitten huomattavasti lisää, ja aikaisin liikkeellä oleva asiakas voi vaikuttaa jopa kevyisiin väliseiniin ja pistorasioiden paikkoihin.

Itse asunnon lisäksi merkittävä tekijä viihtyvyydessä on ympäristö. Sitä painotettiin myös suunnittelutyössä, sanoo arkkitehti Markku Erholz (SAFA) Ark-house arkkitehdit Oy:stä:

"Täytyy muistaa se, että samalla kun suunnitellaan asuntoja, suunnitellaan myöskin kaupunkia. Tästä tulee kaupunginosa ja tietysti Espoon kaupunki on siitä kiinnostunut. Siksi rakentamista säätelevät esimerkiksi kaava ja rakentamistapaohjeet."

Asuntomyyjä Solja Forsström kertoo, että menossa on ollut ennakkomarkkinointivaihe, jonka aikana kohteisiin on otettu alustavia varauksia. Varsinainen myyntivaihe on alkamassa lähiaikoina:

"Kannattaa muistaa, että mitä aikaisemmassa vaiheessa ostopäätöksen tekee, sitä paremmin voi vaikuttaa muutostöihin!"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.