Amerikkalaisia pannukakkuja

Miten tehdään amerikkalaisia pannukakkuja, sellaisia paksuja mitä yleensä on ulkomaisissa sarjoissa? Jonna

Hei Jonna!

Oheinen oma reseptimukaelmani on eilen illalla testattu ja oma nuoriso halusi heti toisen annoksen!

Amerikkalaiset pannukakut

n. 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä

  • 3 munaa
  • 2-3 rkl fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
  • 5 dl Erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2-3 dl maitoa
  • 2 dl piimää tai kermaviiliä
  • ½ dl voisulaa tai öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja lettuja.

Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa. Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä.

Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Ystävällisin terveisin, Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat