Amaranthe-yhtyeen naisvokalisti: Rakastan suomalaisia fanejamme

Jos Elize Ryd saisi valita kenet tahansa laulajan rinnalleen, hän tekisi dueton Freddie Mercuryn kanssa – onhan miehen ääni hänen suosikkiäänensä koko maailmassa.

Amaranthe-yhtyeen naisvokalisti ElizeRyd on sanoittanut kappaleita 12-vuotiaasta asti ja käynyt vuosia laulutunneilla. Jos Ryd saisi valita kenet tahansa laulajan rinnalleen, hän tekisi dueton FreddieMercuryn kanssa – onhan miehen ääni hänen suosikkiäänensä koko maailmassa.

– Muistan, kun kuuntelin Queenin albumin. Sain sen veljeltäni, ja biisi, johon rakastuin, oli Inferno. Kappaleessa on niin paljon teemoja, ja tietenkin Freddie Mercuryn ääni, suosikkiääneni koko maailmassa. Kappaleessa on klassisen musiikin teemoja, ja sitten tuleekin jonkinlaista sirkusmusiikkia. Se on yksi suosikkikappaleistani, Ryd kuvailee.

Minkä hittibiisin Ryd sitten toivoisi itse kirjoittaneensa?

– Olen ajatellut tätä monesti. BonnieTylerin Total Eclipse of the Heartin. Se oli eräs suosikkikappaleistani, kun olin lapsi, olen kuunnellut sen kymmenen tuhatta kertaa. Toivon, että olisin säveltänyt sen.

"Olin hyvin onnellinen jälkeenpäin"

Parhaista asioista puheenollen, Amaranthen parhaana esiintymisenä Rydin mieleen on jäänyt keikka Tunisiassa Symphony X -yhtyeen seurassa.

– En tiedä miksi, mutta tunnelma oli taianomainen. Olin hyvin onnellinen jälkeenpäin.

Keikkamaista Rydin suosikki on Japani. Hän kertoo tunteneensa olonsa siellä hyvin turvalliseksi. Yleisesti fanaattisina pidetyt aasialaiset fanit eivät kuitenkaan vie suosikkifanien titteliä.

– Itse asiassa ajattelin asiaa tänä aamuna. Kun kyse on yleisöstä, ihmiset yleensä kysyvät, minkä maan faneista pidämme. Olemme tehneet Suomen-kiertueen, ja rakastan suomalaisia fanejamme. Odotan innolla paluuta Suomeen. Ainoa ongelma on, että Suomessa on kylmä, kuten Ruotsissakin. Muuten se on yksi suosikkipaikkojani.

Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Ville Juurikkala/Spinefarm

Lue myös:

    Uusimmat