Alushousut ovat tärkeässä roolissa Etelä-Amerikan uuden vuoden juhlinnassa

Kun esimerkiksi jouluna ja pääsiäisenä juhlakuviot määräytyvät pitkälti uskonnon mukaan, vuodenvaihdetta voi kukin juhlia haluamallaan tavalla. Maailmalta löytyykin mitä mielenkiintoisimpia juhlintatapoja.

Vaikka valitsetkin itse oman tapasi juhlia, on mielenkiintoista tutustua maailmalta löytyviin erikoisiin tapoihin toivottaa tuleva vuosi tervetulleeksi. Omituisimmista tavoista kerrotaan Gadling.com-sivustolla. Yksi mielenkiintoisimmista juhlatraditioista löytyy Etelä-Amerikasta.

Brasiliassa ja Boliviassa uskotaan siihen, että sillä on merkitystä, mitä juhlahumussa on vaatteiden alla. Esimerkiksi Sao Paolossa ja La Pazissa juhlitaan värikkäissä alushousuissa. Ne jotka pukeutuvat punaisiin kalsareihin, toivovat rakkaudentäyteistä tulevaa vuotta. Ne, jotka vetävät jalkaansa keltaiset alushousut, toivovat rahaa.

Juhlatunnelmissa pilkuissa

Filippiineillä uutta vuotta juhlitaan esimeriksi Manilan-kaupungissa pyöreissä merkeissä. Paikalliset ihmiset syövät pyöreitä hedelmiä, kuten viinirypäleitä ja pukeutuvat pilkullisiin vaatteisiin. Pyöreän teeman on tarkoitus muistuttaa juhlijoita kolikoista ja menestyksestä.

Espanjalaiset taas syövät 12 viinirypälettä, kun kello lyö kaksitoista. Tarkoituksena on yrittää ahmaista koko tusina viinirypäleitä kitaansa ennen kuin kello lopettaa lyömisen keskiyöllä.

Kaadutaan tuoleilta

Ihan kuin uudenvuoden juhlinnan alkoholimäärä ei sekoittaisi tanskalaisten päitä tarpeeksi. Tanskassa nimittäin kaadutaan alas tuoleilta, kun kello lyö kaksitoista. Sillä yritetään karkottaa tulevalta vuodelta pahoja henkiä.

Valkovenäjällä uudenvuoden aaton päätavoite on päästä naimisiin. Naimattomat naiset kilpailevat taidoillaan ja tuurillaan kilpailuissa, joissa on tarkoitus selvittää, kuka pääsee sanomaan tahdon lähikuukausien aikana. Eräässä kisassa morsianehdokkaat järjestävät maissia pinoihin. Onnekas neiti on hän, jonka maissipinon luokse kukko astelee nokkimaan tähkien jyviä.

Lähde Gadling.com

Lue myös:

    Uusimmat