Mainos

Alppitähti Andreas Romarille jackpot – Suomi ja Ruotsi kiehtovaan yhteistyöhön

2:55

Suomalainen alppitähti Andreas Romar pääsee ensi kaudeksi Ruotsin vauhtilajien alppimaajoukkueen valmennukseen. 

Videolla Romarin viime maailmancup-kauden avauspisteet tuonut syöksylasku.

Suomalainen alppi- ja freestylehiihdon lajiliitto Ski Sport Finland ja Ruotsin hiihtoliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen Romarin valmennuksesta kaudelle 2018–2019. Sopimuksessa on myös optio valmennuksen jatkumisesta kaudella 2019–2020.

Romar harjoittelee saman valmennusohjelman mukaan kuin muut Ruotsin vauhtimiehet: syöksylaskun ja supersuurpujottelun urheilijat.

– Tämä mahdollistaa hänelle täysipainotteisen harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet vauhtilajien tulevalle maailmancup-kaudelle, Ski Sport Finlandin puheenjohtaja Heikki Toivakka kommentoi Romarin tilannetta tiedotteessa.

Vuoden 2013 syöksylaskun MM-viitonen Romar tuntee Ruotsin joukkueen urheilijat ja valmentajat jo entuudestaan, minkä myötä yhteistyö on lähtenyt mutkattomasti käyntiin.

– Olen innoissani mahdollisuudesta päästä mukaan kehittyvään tiimiin, josta varmasti saan kiristystä treeneihin ja kisoihin. Yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin, kun urheilijat ovat minulle tuttuja ja valmennuspuoli vielä tutumpaa jo vuodelta 2011, Romar kertoo.

Ruotsin joukkueen valmentajana toimii slovenialainen Mitja Zupan. Vauhtimiehet valmistautuvat kauden aloitukseen Sveitsissä, Chilessä ja Itävallassa.

Syöksylaskun ja supersuurpujottelun osalta maailmancup käynnistyy Kanadan Lake Louisessa marraskuun loppupuolella.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja