Alonso: Minulla oli kaksi vaihtoehtoa

Ferrarin Fernando Alonso tiesi, että Jenson Buttonin kukistaminen Italian GP:ssä vaati täydellisesti onnistuneen taktiikan.

Alonso ajoi toisella sijalla 0,9 sekunnin päässä Buttonista varikkokäynteihin asti. Button kävi renkaidenvaihdossa 37. kierroksella, kun taas Alonso vieraili varikolla kierrosta myöhemmin.

- Minulla oli kaksi vaihtoehtoa: tulla varikolle joko yhden kierroksen häntä aiemmin tai yhden kierroksen hänen jälkeensä, riippuen siitä, mitä hän tekisi. Kun näimme hänen tulevan varikolle, tiesimme, että meillä olisi vain yksi kierros aikaa, koska sen jälkeen hän olisi nopeampi kovilla renkaillaan. Minä puristin kovaa sillä yhdellä kierroksella, joka onnistui 100-prosenttisesti, Alonso taustoitti.

Alonso nousi Buttonin edelle, koska Ferrari onnistui hoitamaan renkaidenvaihdon 3,4 sekunnissa. McLarenin varikkomiehistöltä meni Jenson Buttonin varikkopysähdyksen kanssa 4,2 sekuntia.

- Se tuntui nopeimmalta varikkokäynniltä, jonka olen koskaan tehnyt. Laitoin ykkösvaihteen silmään juuri, kun näin vihreän valon. Yllätyin siitä, kuinka nopeasti kaikki kävi. Ei ollut fyysisesti mahdollista painaa kaikkia ohjaamon nappeja siinä ajassa, jossa he vaihtoivat kaikki neljä rengasta, Alonso kiitteli varikkomiehistöään.

Lue myös:

    Uusimmat