Teinipojat esiintyivät rikospoliisina – uhriksi sattumalta valikoitunut lappeenrantalainen mies luuli soittajaa nuoreksi naiseksi

8:00
Näin vältyt nettihuijaukselta.

Lappeenrantalainen mies sai muutama päivä sitten puhelun, jossa henkilö ilmoitti olevansa rikospoliisista ja kyseli miehen Internetsivustolle jättämästä myynti-ilmoituksesta.

Mies luuli ensin, että soittaja oli nuori nainen. Hetkeä myöhemmin saman henkilö soitti uudestaan, esittäytyi rikospoliisiksi ja kertoi, että miehestä on tehty rikosiloitus nettipetoksesta. 

Tässä vaiheessa lappeenrantalaisen miehen epäilykset soittajan henkilöllisyydestä lisääntyivät ja kun hän ilmoitti soittajan numeron jäävän näkyviin, puhelin suljettiin.

Poliisin mukaan puhelun soittajaksi selvisi pääkaupunkiseudulla asuva alle 15-vuotias poika, joka oli lainannut samanikäisen kaverinsa puhelinta. Puhelimen omistaja oli keksinyt etsiä sattumanvaraisesti lappeenrantalaisen miehen puhelinnumeron netistä.

Poliisi tutki asiaa virkavallan anastuksena josta voidaan tuomita sakkoon tai enintään kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Koska kyseessä on alle 15-vuotiaiden tekemä rikos, he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Kaakkois-Suomen poliisi kuitenkin muistuttaa, että pilailumielessä tehdyillä puheluilla saattaa toisenlaisessa asiayhteydessä olla vakavatkin seuraukset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja